UVJETI KORIŠTENJA

Na korištenje portala Rovinj News i svih njihovih dijelova primjenjuju se ovi uvijeti korištenja. Stoga vam savjetujemo da prije korištenja portala pročitate ove uvjete, I upozoravamo Vas da se korištenjem portala smatra da prihvaćate ove uvjete korištenja. I sve njihove izmjene I dopune. Smatra se da su korisnici korištenjem portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktualnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Niti jedan dio portala ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za promoviranje istih.

Rovinj News PORTAL

Rovinj News posjetiteljima u dobroj namjeri osigurava korištenje sadržaja portala. Svi posjetitelji imaju pravo besplatno koristiti sadržaje Rovinj News portala ukoliko ne krše uvjete korištenja. Rovinj News portal sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja, te linkova na vanjske stranice. Rovinj News sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje Rovinj News portala koristite na vlastitu odgovornost i Rovinj News ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem. Pristup Rovinj News portalu i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama bilo koje dobi, osim ako je naznačeno drugačije.

AUTORSKA PRAVA

Rovinj News polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizalne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala koji sadrži vlastiti sadržaj smatra se kršenjem autorskih prava Rovinj News portala i podložno je tužbi. Isto se primjenjuje na sadržaje koje sun a Rovinj News postavili ili na kojima imaju pravo partneri I oglašivači ili drugi korisnici. Sadržaj na portalu Rovinj News je zaštićen autorskim pravima. Mijenjanje, posuđivanje, prodavanje ili distribuiranje takvog sadržaja je moguće samo uz prethodnu dozvolu Rovinj News ili oglašivača. Ukoliko korisnik smatra da je došlo do povrede autorskih prava na portalu, o tome je dužan izvijestiti Rovinj News koristeći adresu rovinjnews@gmail.com. Sadržaj objavljen na portalu Rovinj News smije se kopirati samo u nekomercijalne svrhe i samo za individualnu upotrebu te uz poštivanje svih autorskih i drugih vlasničkih prava te svako na sadržaju navedeno ograničenja prava. Ukoliko smatrate da su na Rovinj News povrijeđena Vaša autorska prava, molimo vas da nas o tome izvijestite na adresu rovinjnews@gmail.com.

LINKOVI NA VANJSKE STRANICE

Rovinj News sadržava linkove na web stranice izvan vlastitog portala. Rovinj News linkove objavljuje u dobroj namjeri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan portala. Sadržaj izvan portala koristite na vlastitu odgovornost.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Rovinj News štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj mjeri. Rovinj News se obavezuje da će u dobroj namjeri koristiti podatke dobivene od korisnika tijekom korištenja portala, te da privatne podatke neće obrađivati niti distribuirati trećoj strani, osim ukoliko je drugačije utvrđeno ovim pravilima ili uz posebnu dozvolu korisnika. Rovinj News može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja portala (isključivo podaci o računalu i podaci o Internet provideru) ili podatke unesene u postupku registracije. Ove podatke Rovinj News koristi kako bi imao informacije o korisnicima koji ga koriste, te na taj način poboljšao portal i njegove sadržaje dodatno usmjerio i prilagodio publici koja ga posjećuje. Na temelju tih podataka saznajemo koji su sadržaji najpopularniji među kojom publikom. Prikupljanje podataka ovog tipa u ovom ili većem obimu uobičajeno je, i njime se koriste i poznati svjetski web siteovi. Rovinj News obavezuje se da prikupljene privatne podatke poput e-mail adrese, imena i prezimena neće bez dozvole svakog pojedinačnog korisnika obrađivati niti distribuirati u druge svrhe, osim demografskih podataka za skupinu korisnika bez odavanja privatnih podataka. Rovinj News se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja uvjeta Rovinj News portala ili nezakonitih aktivnosti korisnika, sukladno važećim propisima.

KOMENTIRANJE ČLANAKA

Korištenjem komunikacijskih servisa obvezujete se da ćete slati i primati materijali koji su zakoniti, na kojima ne postoje prava trećih osoba koje priječe objavu i odgovarajući pojedinom servisu.

OBVEZE KORISNIKA PRI KORIŠTENJU PORTALA Rovinj News

Rovinj News ne kontrolira sadržaj koji razmjenjuju posjetitelji te ne može jamčiti točnost, porijeklo ili kvalitetu takvog sadržaja. Rovinj News neće ni na koji način biti odgovoran za sadržaj ili gubitak i oštećenje sadržaja koje je nastalo zbog korištenja usluga portala Rovinj News.
Radi osiguranja slobodnog i neometanog korištenja usluga portala Rovinj News, ovi postupci su neprihvatljivi i strogo zabranjeni:

  • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaj koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način;
  • objavljivanje, slanje, razmjena i prenošenje informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima;
  • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe;
  • manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja koji se objavljuje ili šalje putem usluga portala Rovinj News;
  • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom;
  • objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja kao što su promotivni materijali, reklamne poruke, "spam", lančana pisma, promotivni i reklamni materijali koji sadrže lažne informacije, zavaravajući navode ili tvrdnje;
  • svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme;
  • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika.

Rovinj News zadržava pravo ukloniti sadržaj koji smatra nepodobnim ili ne odgovara ovim Uvjetima korištenja. Rovinj News nema obavezu pratiti komunikacijske servise, ali u svakom slučaju zadržava pravo automatskog ukidanja korisničkog računa bez prethodne najave u slučaju nedopuštenog korištenja odnosno kršenja ovih Uvjeta korištenja. Prihvaćanjem ovih Uvjeta korištenja korisnik se slaže da će usluge portala uključivati reklame, te da će usluga uključivati raznorazne obavijesti, poruke administratora i slične poruke Rovinj News neophodne za redovito obavještavanje posjetitelja portala i normalno funkcioniranje svih usluga i sadržaja portala Rovinj News. time se smatra da je korisnik pristao primate takve reklamene poruke. Komunikacijski servisi ponuđeni su korisnicima besplatno u dobroj namjeri, a Rovinj News ne može se držati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem istih.

MODIFICIRANJE I PROMJENE PRAVILA

Rovinj News zadržava pravo bez prethodne najave promijeniti ili modificirati Uvjete korištenja portala. Svaka promjena bit će objavljena na adresi www.Rovinj News O važnim promjenama i dopunama Rovinj News može obavijestiti korisnike objavljivanjem na portal. Korištenjem bilo kojeg sadržaja na Rovinj News portalu smatra se da ste upoznati s najnovijim pravilima. Ova pravila su na snazi od 14. Veljače 2014. godine.