Yahoo naveo Rovinj kao jednu od 9 skrivenih i vrhunskih svjetskih gastro destinacija
Objavljeno: 20.10.2014. \\ Događaji. \\ Rovinj. \\ 1290 pregleda \\ likes 0 comments 0

NEW YORK – Jedan od najvećih svjetskih Internet kompanija Yahoo danas je u svom portalu Yahoo Travel uvrstio Rovinj među 9 svjetskih gradova koji 'skrivaju' vrhunsku gastro ponudu u članku „You'll Never Believe These 9 Cities Have World-Class Food“.

Kako navodi blogerica Aly Walansky, Rovinj je ribarsko mjesto koje u svojoj gastro ponudi ovisi o lokalnom ribarstvu, a najveći utjecaj na kuhinju ima bliska Italija. Autorica navodi kako su Rovinj i Istra poznati po djevičanskom maslinovom ulju, tartufima, svježoj ribi i mnogobrojnim malim štancijama koje su ovo područje pretvorili u jedinstvenu slow food destinaciju.

Aly Walansky navodi da Wine Vault Restaurant u hotelu Mulini ima jednu od najboljih hrvatskih vinskih kolekcija, sa preko 500 vina iz Istre. Autorica je nahvalila chefa Tomislava Gretića kao chefa koji održava otvoren kontakt sa gostima i želje gostiju uvažava kod pripreme jela u realnom vremenu. Monte Mulini je inače ove godine proglašen i najboljim hotelom u Hrvatskoj u izboru HTZ-a.

Ovo je još jedno priznanje Rovinju, ali i Istri, budući da smo svjedoci da se i pulski Svjetleći divovi natječu za najbolju svjetsku svjetleću instalaciju. Nedavno je Red Bull Airrace u Rovinju i proglašen za Turistički događaj godine. Rovinj je također proglašen i za najbolju destinaciju u Hrvatskoj, a Novigrad za najbolju srednju destinaciju u Hrvatskoj.

Originalni članak možete pročitati na http://yhoo.it/10d8Ten

Heroj Grada
Komentari.