Vrsar - Zrakoplov se srušio na ugostiteljski objekt
Objavljeno: 06.06.2014. \\ Crna kronika. \\ Rovinj. \\ 1848 pregleda \\ likes 0 comments 0

Manji sportski zrakoplov srušio se danas na ugostiteljski objekt u Vrsaru u Istri. U avionu su bili otac (59) i sin (31), obojica Austrijanci. Prošli su bez ijedne ogrebotine.

Glasnogovornica istarske policije, Nataša Vitasović potvrdila nam je da se u 11.41 sati srušio manji zrakoplov na terasu kafića kod sportskog aerodroma te da u nesreći nema ozlijeđenih. Doznajemo kako su u avionu marke Polliwagen bili otac E.H. (59) i sin A.H. (31), obojica austrijski državljani. Avion je također registriran u Austriji. Inače, radi se o iskusnom 59-godišnjem pilotu koji pilotira više od 20 godina.

Avion je doletio prevelikom brzinom iz smjera Limskog kanala. Na 12 metara je, umjesto da se spušta, podignuo nos prema gore i sunovratio se na lijevo krilo. Svjedoci pričaju kako je prava sreća što se zabio u krošnje stabala koje su ublažile pad. Otac i sin sami su se izvukli iz olupine i to bez ijedne ogrebotine.

Iskusni stručnjak i instruktor letenja kaže nam kako je uzrok ove nesreće najvjerojatnije problem i tehnika pilotiranja.

Na mjestu pada su policija i porečki vatrogasci, a o svemu je obaviještena i Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu. ž

-Radi se o grešci pilota. Najbitnije je da se sve sretno završilo. Nikome nije ništa. Svi smo sretni da su svi živi i zdravi, a najviše oni sami - rekao je Danko Petrin iz Agencije za istraživanje zrakoplovnih nesreća.

Heroj Grada
Komentari.