Vrhunac turističke sezone ... Rovinjska noć
Objavljeno: 18.08.2015. \\ Događaji. \\ Rovinj. \\ 2162 pregleda \\ likes 0 comments 0

Rovinjska noć, tradicionalna je zabavna manifestacija s dugogodišnjom tradicijom koju već više od 50 godina organizira gradska Turistička zajednica. I ove je godine za građane Rovinja i njihove goste pripremljen atraktivan muzički program - svojevrsna glazbena poslastica za ljubitelje glazbe koji će se odvijati na različitim lokacijama.

Rovinjska noć započet će u petak 21.08. kada će na glavnom gradskom trgu u 21,00 sat nastupiti domaća grupa Master band, nakon čega slijedi veliki koncert popularnog domaćeg sastava Jonathan.

Iako postoje još od 2011. godine, Jonathan je sve popularnije ime u domaćem eteru, ali prepuno iskusnih imena: vokal Zoran Badurina stiže iz nekadašnjih Saliona, bubnjar Branko Kovačić ima više od desetljeće staža u Letu 3, ritam-motor je benda Mlat i bivši gruver Saliona, Darko Petković, gitara i Nikica Jurjević, bas, dio su riječke pank legende, kultnih Pasa, a Tomislav Radinović svojevremeno je osvježio i pomladio zvuk Mandrila, gdje i danas doktorira na rifovima. Iza sebe imaju dva albuma „Bliss“ iz 2014. te „Getting closer is keeping us apart“ iz 2015. godine. Riječki dečki osvajaju pozornice u Hrvatskoj, ali i susjednih zemalja. Njihove pjesme „Maggie“ i “Mama I’m Ready” osvajaju hrvatsku publiku te su svi željni čuti kako Jonathan zvuči uživo. Na trgu Riviera će s početkom u 21,00 sat nastupiti grupe Music (K)nights i Double Dose.

Sljedećeg dana, u subotu 22.08., u 20,00 sati program će započeti promenadnim nastupom rovinjske Limene glazbe i Rovinjskih mažoretkinja gradskim ulicama i uz rivu. U 21,00 sat na pozornici Trga maršala Tita nastupit će domaća grupa Le monde, nakon čega će u 22,00 sata gost večeri Željko Joksimović prirediti poseban glazbeni užitak izvođenjem svojih hitova. Pjesmom na Euroviziji 2012. „Nije ljubav stvar“ pjevač je osvojio ženski dio publike, kao i dugogodišnjim hitom „Ima nešto u tome što me nećeš“. Tvorac je i eurovizijskih hitova „Lejla“ i „Oro“. Ove godine gledali smo ga na malim ekranima u popularnom showu X Factor Adria u kojem je sudjelovao kao član žirija. Sjajni je skladatelj, svira nekoliko instrumenata, uživa status eurovizijske ikone, te potpisuje glazbu za film i TV.

Na trgu Riviera će s početkom u 21,00 sat posjetitelje manifestacije zabavljati rovinjske grupe Party band i Dream Project.

Veliki tradicionalni vatromet u trajanju od 20 minuta ispucat će se nakon ponoći, nakon čega će se nastaviti sa zabavom do kasno u noć.

Gastronomsku ponudu za brojne posjetioce na mjestu održavanja dvodnevne manifestacije priredit će turistička tvrtka „Maistra“, Udruga „Kuća o batani“, a vrhunska rovinjska vina i maslinova ulja predstavit će rovinjski renomirani proizvođači iz Udruge Agrorovinj.

Pokrovitelj manifestacije je Grad Rovinj, a treću godinu za redom manifestaciju podržava i Zagrebačka banka kao sponzor.

Heroj Grada
Komentari.