Uspješno održan prvi znanstveni skup Bolnice za ortopediju i rehabilitaciju „Prim.dr.Martin Horvat“
Objavljeno: 21.09.2014. \\ Događaji. \\ Rovinj. \\ 1558 pregleda \\ likes 0 comments 0

U želji da se rovinjskoj Bolnici za ortopediju i rehabilitaciju “Prim.dr.Martin Horvat” vrati nekadašnji ugled i sjaj, ravnatelj bolnice Marinko Rade organizirao je uz pomoć Istarske Županije i Grada Rovinja, međunarodni znanstveni skup.

Osim bolničkih doktora specijalista te ravnatelj bolnice, na predavanju su sudjelovali i specijalisti iz drugih hrvatskih i europskih sveučilišta i bolnica kao šta su Dr.Olavi Airaksinen i Dr. Hannu Miettinen iz Kuopio University Hospital (Finska) i University of Eastern Finland (Finska) te Dr. Darko Ledić, pročelnik katedre za neurokirurgiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i Dr.Ivan Rakovac iz Klinike za ortopediju Lovran.

Cilj ovoga skupa bila je promidžba i prezentiranje znanstvenih dostignuća u području fizikalne medicine i ortopedije, te međusobno upoznavanje i pokretanje znanstvene suradnje rovinjske bolnice s drugim državnim i međunarodnim javnim institucijama kao što su Kuopio University Hospital (Finska) i University of Eastern Finland (Finska). Teme znanstvenog skupa , križobolja i operacijski zahvati kuka i koljena, bile su vrlo aktualne te upravo zbog toga i zbog popularizacije usluga i povećanja ugleda Bolnice, skup je izvanredno bio otvoren za širu publiku, a prisustvovanje građana bilo je slobodno. Skup je zainteresirao mnoge, prisustvovalo je više od 200 sudionika tako da je kongresna dvorana bila ispunjena preko svojih kapaciteta.

Ravnatelj Bolnice za ortopediju i rehabilitaciju “Prim.dr.Martin Horvat” Marinko Rade izjavio je da je vrlo sretan rezultatom te da bolnicu treba reaktivirati, a to neće biti moguće ako se mi ne aktiviramo i ako ne počnemo istraživati i razmijenjivati iskustva sa srodnim institucijama u vidu pronalaska boljeg načina liječenja čestih patologija lokomotornog sustava.

Ovaj zanstveni skup je ujedno bio i prvi korak za dobivanje eminentnog međunarodnog kongresa mišičnokoštane medicine koji bi se u Rovinju mogao održati 2016. godine.

Heroj Grada
Komentari.