Uskoro na ulazu u Rovinj: Kružni tok na Turnini
Objavljeno: 16.04.2014. \\ Politika. \\ Rovinj. \\ 2306 pregleda \\ likes 0 comments 0

Na danas održanoj tiskovnoj konferenciji u rovinjskoj gradskoj palači, najavljen je skori početak sanacije državne ceste Rovinjsko Selo – Rovinj i izgradnje kružnog toka na Turnini.

Kako je rekla Biserka Matacin, pročelnica upravnog odjela za izgradnju i održavanje objekata, radi se o završnoj investiciji na dijelu prometnice koja je donedavno bila crna točka u prometu na rovinjskom području te koja će kompletno promijeniti ulaz u grad iz najprometnijeg turističkog pravca.

Ovom se rekonstrukcijom stvara i preduvjet za realizaciju buduće gospodarske zone Turnina, kojem će ovo raskrižje će biti glavni ulaz.

Investitor radova vrijednih osam milijuna kuna su Hrvatske ceste d.o.o. Zagreb, dok Grad Rovinj sudjeluje u investiciji sa rješavanjem imovinsko pravnih odnosa za površinu raskrižja od oko 1938 m2.

Početak radova je 22. travnja, a rok za izvođenje je četiri mjeseca.

Radovi će se odvijati na dvije radne dionice i to: obnova kolnika izvoditi će se pod prometom, uz regulaciju semaforima i naizmjeničnim propuštanjem prometa, a koja bi trebala biti dovršena do 15. lipnja, dok će se radovi na rotoru izvoditi na način da će se promet sa državne ceste u pravcu Concette preusmjeriti by-passom, kojim će se promet usmjeriti na županijsku cestu u smjeru Gripola, a dovršiti će se do 15. srpnja do nivoa puštanja u promet.

Nakon toga, nastavit će se sa radovima uređenja bankina, nogostupa i javne rasvjete do kraja ugovorenog roka, dakle 22. kolovoza, rečeno je danas na tiskovnoj konferenciji u Gradu Rovinju.

Heroj Grada
Komentari.