USKOK i DORH provode izvide u Mirni Rovinj
Objavljeno: 19.11.2014. \\ Politika. \\ Rovinj. \\ 1777 pregleda \\ likes 0 comments 0

Danas su državna istražna tijela, točnije USKOK i DORH ušli u Mirnu radi provođenja izvida, kako se neslužbeno doznaje. Više detalja oko ove istrage nisu poznati javnosti, a priopćenjem je reagirao i gradonačelnik Rovinja Giovanni Sponza.

Gradonačelnik Rovinja pozdravio je ulazak državnih istražnih organa u rovinjsku Mirnu uz konstataciju da „nadležne državne institucije za gospodarski i ini kriminal trebali su već davnih godina reagirati i istražiti brojna poduzeća pa tako i Mirnu. Kakvi će biti ovi nalazi na temelju izvida USKOKA, to ne znam, ali svatko tko je imao prste u možebitnim malverzacijama dužan je za iste odgovarati."

Sponza je istaknuo kako je ključni trenutak za Mirnu bio postupak predstečajne nagodbe:

- Vratio bih se, čisto da podsjetim, na postupak predstečajne nagodbe. Tada sam bio stava, a i danas jesam, da je Država svoja potraživanja trebala pretvoriti u pretežno vlasništvo nad Mirnom. Jer je upravo Mirna Državi dugovala najviše. Da je Država postupila isto kao i grad Rovinj koji je svoja potraživanja pretvorio u suvlasnički dio, sudbina Mirne bila bi pozitivno riješena. Zašto to nije učinjeno ne znam.

Sponza je istaknuo kako je kod predstavnika Države molio da nađu i odaberu strateškog partnera koji hoće nastaviti sa proizvodnjom i zadržati radna mjesta.

- No, znakovito je da u trenutku kada je Mirna postala nacionalna medijska tema, Damir Kajin i predsjednica rovinjskog SDP-a Eda Kalčić delegirano započinju s neargumentiranim prozivkama i napadima. Time su Kajin i Eda Kalčić učinili radnicima Mirne medvjeđu uslugu. Pametnije i odgovornije bi bilo da smo se svi zajedno založili i izborili za radnike a time za opstanak Mirne, istaknuo je Sponza i uputio podršku radnicima:

- I dok nekoga očito zanima zemljište i samo zemljište, mene zanimaju radnici i nastavak proizvodnje, zato je dobro da institucije, u ovom slučaju USKOK, rade svoj posao.

Heroj Grada
Komentari.