U Rovinju počinje posao desetljeća vrijedan 224 milijuna kuna
Objavljeno: 27.09.2017. \\ Vaše vijesti. \\ Rovinj. \\ 7280 pregleda \\ likes 0 comments 0

Riječ je o projektu vrijednom 224 milijuna kuna od kojih je iz EU fondova namaknuto 71 posto bespovratnih sredstava.

- Nakon što su prošlog tjedna započeli pripremni radovi na organizaciji gradilišta i provođenju prometnih rješenja, danas bi trebali krenuti iskopi za polaganje budućeg kolektora sanitarnih otpadnih voda. Konkretno, s iskopima krećemo u Rovinjskom Selu, i to u Ulici Velebić od kućnog broja 2 do 42. Također, startat ćemo i s izgradnjom spojnog kolektora Gripole-Rovinjsko Selo, koje bi trebalo započeti iz smjera Rovinjskog Sela, odnosno predjelom Duranka, saznaje se od direktora rovinjske Odvodnje Ognjena Pulića.

Još jučer je, zajedno s ekipom suradnika, iščekivao dolazak "teške" mehanizacije, odnosno za građane Rovinja onaj oku vidljiv dio posla koji se konkretno tiče same izgradnje sustava javne odvodnje aglomeracije Rovinj u sklopu EU projekta. Podsjećamo, riječ je o iznimno važnom projektu, kojeg je i sama Vlada Republike Hrvatske proglasila strateškom investicijom, a koji će u svojoj konačnici osigurati kućne kanalizacijske priključke za više od 7.000 stalnih stanovnika i sezonskih turista na novu mrežu odvodnje.

Riječ je o projektu vrijednom 224 milijuna kuna od kojih je iz EU fondova namaknuto 71 posto bespovratnih sredstava, odnosno u posljednjem desetljeću najskupljem i najznačajnijem zahvatu koji bi grad svete Eufemije i njegovo zaleđe trebao uvesti u 21. stoljeće. Osnovni razlog prolongiranja početka radova s proljeća, sada na ranu jesen, bio je u trima tužbama potencijalnih izvođača radova. Konačno, rješavanjem istih dobilo se i "zeleno svijetlo" za gradnju koje se do najsitnijih detalja, odnosno rokova valja ispoštivati. U protivnom, dobiveni bi se novac iz EU fondova, opet u EU fondove morao vratit.

Heroj Grada
Komentari.