U Rovinju dvije tvrtke međunarodnog narkobosa Šarića
Objavljeno: 20.03.2014. \\ Crna kronika. \\ Rovinj. \\ 803 pregleda \\ likes 0 comments 0

Međunarodni narkobos koji je prekjučer uhićen u Beogradu pojavit će se pred Specijalnim sudom u ponedjeljak da bi se izjasnio o optužnici. Tužitelj za organizirani kriminal Mijko Radisavljević izjavio je za RTS da će Darko Šarić biti ispitan i kao svjedok u predistražnom postupku koji se vodi zbog odavanja službenih tajni njegovoj grupi, a zbog čega je pod istragom Branko Lazarević, bivši šef kabineta ministra policije Ivice Dačića.

Radisavljević je ponovio da je postupak protiv Darka Šarića najsloženiji i najobimniji predmet koji je imalo tužiteljstvo za organizirani kriminal. U ovom trenutku je protiv kriminalne grupe Darka Šarića podignuto 13 optužnica od kojih se šest odnosi na krijumčarenje kokaina, a sedam na pranje novca.

 

Prema nekim procjenama, biznis Darka Šarića i njegovog klana godišnje donosi profit od milijardu dolara. U središtu interesa će biti pitanje tko će od visokih predstavnika institucija i političara od 2000. naovamo biti potopljen ukoliko narkoboss odluči iznijeti detalje o svojim poslovima u Srbiji.

 

Prema podacima koje je objavio Interpol, vrh Šarićeve piramide činile su tri tvrtke osnovane u američkoj državi Delaware i one se kao osnivači javljaju u 40 poduzeća, nekoliko klubova, hotela, čak i jednom dječjem vrtiću. Devet firmi je osnovano u Crnoj Gori, dvije u Rovinju, jednu u Pragu i čak 25 u Srbiji gdje se odvijao najveći dio Šarićevog biznisa.

Heroj Grada
Komentari.