U Pazinu prvo istarsko gay vjenčanje, uskoro i u Puli i u Rovinju
Objavljeno: 25.09.2014. \\ Događaji. \\ 4797 pregleda \\ likes 0 comments 0

Ured Državne uprave Istarske županije obavijestio je javnost da je u Pazinu sklopljeno prvo životno partnerstvo dvije partnerice. Novo istospolno vjenčanje uskoro će se dogoditi i u Puli gdje će svoju vezu ozakoniti jedan muški par.

Vjenčanje se sprema i u Rovinju jer zahtjev tamošnjem Matičnom uredu predale su dvije partnerice. Kratak period od stupanja na snagu novog zakona, već jedno istarsko gay vjenčanje i dva planirana u tako kratkom periodu, samo potvrđuju da su i LGTB osobe u Istri s nestrpljenjem dočekale da konačnu počnu uživati sva prava kao i ostali građani, a koja su im sada regulirana zakonom.

Gay zajednica smatra da će u Istri kao najtolerantnijoj hrvatskoj regiji biti puno gay vjenčanja, budući da je na referendumu o braku Istra jasno i glasno rekla da podržava pravo svakog građanina ili građanke da sklopi životno partnerstvo.

Sklapanjem životnog partnerstva svi gay parovi u Hrvatskoj imaju ista prava kao i muškarac i žena u braku, osim onog na posvajanje djece. Osim što se ovim Zakonom gotovo u potpunosti izjednačavaju prava LGBT osobama i njihovim obiteljima, njime se ostvaruju i preduvjeti za socijalnu stabilnost istospolnih parova.

Budući da hrvatski zakoni omogućavaju i strancima sklapanje gay vječanja, vjerujemo da će istarski gradovi uskoro razviti i novi oblik turizma, onog vezanog za sklapanje životnog partnerstva. Rovinj, Pula i Poreč uskoro bi tako mogli postati hit na europskoj karti gay zajednice, a opće je poznato da je gay zajednica iznimno jaka i utjecajna, moguće je da to donese Istri i dodatni iskorak u turističkoj ponudi.

Gospode i dame iz turističkog sektora, na vama je da iskoristite ili ne koristite i ovo kao dodatnu ponudu našeg turističkog proizvoda.

Heroj Grada
Komentari.