U Palestri održan trening-seminar za karatiste istarskih klubova
Objavljeno: 07.08.2014. \\ Sport. \\ 828 pregleda \\ likes 0 comments 0

U subotu, 02.08.2014. u dvorani ‘’Palestra’’ u organizaciji Trenerske komisije Karate saveza Istarske županije i tehničkoj organizaciji Karate kluba ‘’Finida’’, održan je trening seminar za karatiste istarskih klubova. Trenerska komisija u sastavu Emir Rakić (Karate klub ‘’Novigrad’’) i Marko Paliaga (Karate klub ‘’Finida’’), održala je dvosatni trening na kome je učestvovalo 20-ak karatista iz sljedećih istarskih klubova: Karate klub ‘’Buje’’, Karate klub ‘’Finida’’ Poreč, Karate klub ‘’Novigrad’’, Karate klub ‘’Rovinj’’ i Karate klub ‘’Shotokan’’ Umag.

Na treningu se obrađivale i uvježbavale učeničke i natjecateljske kate Heian Yondan i Heian Godan, te njihov bunkai, odnosno primjena pojedinih elemenata kata (ručni i nožni udarci, blokade, bacanja) u praksi.

Na kraju ovog izuzetno kvalitetnog i korisnog treninga, svim učesnicima podijeljeni su sendviči i sokovi.

Ovo je samo jedna od aktivnosti kojim natjecatelji ‘’Finide’’, unatoč ljetnoj pauzi, održavaju formu za nadolazeću jesensku natjecateljsku sezonu. Naime, nakon sudjelovanja na WKF Trening kampu i Svjetskom kupu u Umagu početkom 7. mjeseca, već krajem 8. mjeseca očekuje se nastup Finidinih karatista na jakom međunarodnom turniru u Italiji, na ‘’Grado Openu’’.

Heroj Grada
Komentari.