Suđenje stoljeća u Rovinju: Blizankinjama sude za pokušaj ubojstva ugostitelja Muratija
Objavljeno: 24.11.2014. \\ Crna kronika. \\ Rovinj. \\ 1634 pregleda \\ likes 0 comments 0

Sestrama blizankama Sandri i Mariji Jokić iz Poreča sude zbog poticanja na ubojstvo rovinjskog ugostitelja Zije Muratija (43), razbojništva i prijetnji. Blizankinje su dovedene na suđenje iz pulskog zatvora, gdje će i ostati jer je sudac odbio njihov prijedlog da se brani sa slobode.

“Fatalne” blizanke terete da su krajem 2013. godine poticale prijatelja iz Poreča Aleksandra Vavideca da za 50.000 eura ubije Sandrina dugogodišnjeg ljubavnika Muratija. Nakon što se Vavidec, koji je bio u vezi s Marijom, predomislio, sestre su se toliko razljutile da su počele prijetiti smrću njemu i njegovoj supruzi. Upravo ih je on prijavio porečkoj policiji, nakon čega su obje uhićene.

Sandra tvrdi da nije naručila ubojstvo Muratija i da nikome nije prijetila. Rekla je da je počela vezu s Muratijem kad je imala 19 godina.

- Slagao mi je za godine, a nije mi rekao da je u braku i da ima dijete. To sam doznala poslije. U veljači 2011. godine smo se vjenčali po šerijatskom zakonu u jednoj kućici u Vodnjanu kod hodže. Postalo mi je sumnjivo tek kad nisam mogla doći do papira koji dokazuju da sam u braku s njim - uzrujano je govorila Sandra. Kako joj je obećao pravo vjenčanje kod matičara, nisu koristili kontracepciju. Ipak, sve te godine nije uspjela ostati trudna, a liječnički pregledi, tvrdi Sandra.

Murati tvrdi da je Sandru “isplatio”.

- Svjedoci su dogovorili da u slučaju rastave tog duhovnog braka moram isplatiti Sandri 13 zlatnika, pri čemu je vrijednost svakog zlatnika 300 eura. Kad smo se razišli, to sam i učinio isplativši joj novac u nekoliko navrata - rekao je ugostitelj u iskazu.

Oni koji poznaju sestre i ugostitelja tvrde da im je imućni rovinjski ugostitelj bio klasični sponzor, ali ne i jedini jer ih se moglo vidjeti samo po restoranima, kafićima i buticima gdje su se, iako nezaposlene, doslovce razbacivale novcem.

- One ništa nisu radile, a imale su sve. Plaćao sam im sve i svašta, a one su mi ovako uzvratile - rekao je Zijo nakon što su blizanke uhićene.

Sandru je vodio na egzotična putovanja, između ostalog i u Istanbul gdje su gledali vjenčanice za nju.

- Na kraju smo kupili jednu deku i brdo cipela za Muratija - prisjetila se Sandra putovanja. Tvrdi da se, dok su bili u vezi, Murati bavio mutnim poslovima te da je stalno mislio da ga netko prati.

- Tražio je od mene da zapisujem registarske oznake automobila oko zgrade, a potom ih je provjeravao kod prijatelja u policiji. Čak je od mene tražio da prva siđem iz stana, sjednem u auto i pokrenem ga, očito iz straha da mu netko nije postavio bombu. Sve sam to radila jer sam ga voljela - rekla je na sudu.

U ispadu ljubomore 2011. Murati ju je, tvrdi, istukao jer je pozdravila prijatelja. Njena sestra Marija tada je bila s njom i pokušala joj pomoći. Dok je Sandra to prepričavala na sudu, Mariji je pozlilo.

- Bojala sam se prekinuti s njim jer mi je prijetio pištoljem kod jedne šume u području Vrsara te rekao da će me ubiti i da me nitko neće naći - kroz suze je govorila Sandra.

Izvor: 24 sata

Heroj Grada
Komentari.