Stiže ljeto, idući tjedan preko 25°C
Objavljeno: 16.05.2014. \\ Događaji. \\ 1742 pregleda \\ likes 0 comments 0

Ciklona koja se trenutno nalazi iznad Balkana, trebala bi i nad našim područjem potrajati do kraja ovog tjedna, što znači i za vikend pretežno nestabilno vrijeme. Prema prognostičkim najavama, slabljenje ciklone očekuje se tek krajem vikenda, a početkom idućeg tjedna naši će krajevi doći pod utjecaj malo povišenog tlaka zraka zbog čega se očekuje postepena stabilizacija vremena.

Kako javlja IstraMet, to će posebice doći do utjecaja sredinom idućeg tjedna kada je izgledno pretežno sunčano vrijeme uz sve više temperature zraka. Temperature bi tako iduću srijedu ponegdje već dosegle 25°C, a u nastavku tjedna i još nekoliko stupnjeva više. Sa porastom temperature zraka, porasti će i temperature mora, stoga bi ono početkom lipnja moglo biti već dovoljno toplo i za kupanje.

Trenutno se temperature mora na sjevernom Jadranu kreću većinom oko 17 ili 18°C, a slično je i na ostatku Jadrana, te se u moru kupaju samo najhrabriji, dok se značajniji porast temperature mora može očekivati tek nakon tjedan dana sunčanog i toplog vremena. U nastavku prognoza za danas i sutra.

Većinom oblačno vrijeme očekuje se i u petak, tek povremeno uz kraća sunčana razdoblja. Povremeno je moguća slaba kiša, ali očekuju se vrlo male količine. I dalje će puhati umjeren i pojačan, ponegdje i jak sjeverac i bura, koji će prema kraju dana slabjeti. Jutarnje temperature zraka od 7 do 12°C, dnevne od 16 do 20°C.

U subotu nas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, tek povremeno uz sunčana razdoblja. Kiša se uglavnom ne očekuje. U prvom dijelu dana još će puhati umjerena i pojačana bura, do kraja dana će oslabjeti na čitavom području. Jutarnje temperature od 7 do 13°C, dnevne većinom do 21°C.

Heroj Grada
Komentari.