Start ispred pulske arene obišao cijeli svijet - Ljepote Istre pratilo 15 milijuna TV gledatelja
Objavljeno: 27.04.2015. \\ Sport. \\ 1303 pregleda \\ likes 0 comments 0

Start četvrte etape biciklističke utrke "Tour of Croatia" krenuo je jučer ispred pulske Arene. Riječ je o međunarodnoj etapnoj biciklističkoj utrci koja se održava od 22. do 26. travnja na trasi dugačkoj 900 kilometara duž jadranske obale, Istre i unutrašnjosti Hrvatske. Utrka je ujedno i idealna promocija hrvatskih prirodnih ljepota jer se odvija kroz devet gradova i šest županija.

Na startu je bio i ministar turizma Darko Lorencin koji je naglasio da je utrka iznimno dobro medijski popraćena, kazavši da je uz osnovni prijenos Eurosporta i drugog programa HRT-a, utrku pratilo i 20-tak televizijskih kuća te je ljepote Hrvatske, ali i Istre, putem kamera moglo pratiti 15 milijuna gledatelja.

- Ovaj događaj smatramo čistim hrvatskim proizvodom s glavnim ciljem da sada u predsezoni, kada još dodatno reklamiramo glavnu i posezonu, Hrvatsku jače etabliramo kao zemlju biciklizma. Naime, upravo nam je biciklizam jedna od sedam ključnih proizvoda u programu "Hrvatska 365". Itekako možemo biti zadovoljni jer su prelijepi kadrovi iz naše zemlje otišli u svijet što nam je posebno bitno kako bi još snažnije učvrstili našu poziciju na tržištu, kazao je Lorencin. Pritom je najavio da bi već iduće godine utrka mogla biti popraćena dodatnim sadržajima koji bi se organizirali na lokacijama kroz koje bi prolazile biciklističke etape.

Podršku projektu dao je i glavni ured Hrvatske turističke zajednice (HTZ) čiji je direktor Ratomir Ivičić jučer izjavio da je i HTZ snažno prepoznao potencijal utrke koja na najbolji način prikazuje sve ljepote Hrvatske.

- Glavni Ured HTZ-a je kao glavni sponzor dao podršku utrci koja se odvija pod pokroviteljstvom hrvatske Vlade. Koliko je ova utrka učinila za dodatnu promociju cjelokupne destinacije, najbolje svjedoče i brojni mailovi koji su nam pristizali iz inozemstva s odličnim reakcijama, a mnogi nisu znali koliko je Hrvatska lijepa. U to su se sada mogli uvjeriti brojni gledatelji, jer snimke iz zraka bile su doista fantastične, kazao je Ivičić, dodajući da je to svakako bila najljepša razglednica poslana iz Hrvatske.

Ljepši start nego što je ovaj podno drevne Arene, nismo mogli ni poželjeti, komentirao je pulski gradonačelnik Boris Miletić, dodajući da zbog prisutnosti brojnih medija i televizijskih kamera i ova utrka stvara dodanu vrijednost u promociji Pule, ali i Istre kao turističke i biciklističke destinacije.

- Drago mi je da se to događa upravo u predsezoni jer svima nam je u interesu što je više moguće rastegnuti "špicu" i imati više koristi od turizma. Bila je velika čast biti ovdje i zahvaljujem organizatorima što su upravo Pulu izabrali za start 4. etape, naglasio je pulski gradonačelnik.

Tijekom četvrte etape od Pule do Umaga sudionici utrke prošli su kroz veliki dio Istre, koja bi zbog svojeg geografskog položaja i konfiguracije terena mogla biti važna biciklistička destinacija. Na utrci je nastupilo 20 profesionalnih ekipa, od toga 8 World Tour ekipa (najbolje svjetske ekipe), ekipe u kojima nastupaju hrvatski biciklisti, jedna hrvatska profesionalna ekipa te 11 Pro Continental i Continental ekipa.

Organizatori utrke Tour of Croatia su Ivan Črnjjarić i Vladimir Miholjević, a održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice, Ministarstva zaštite okoliša i prirode te uz podršku brojnih sponzora .

Heroj Grada
Komentari.