Sponza: Red Bull Air Race je najzahtjevniji izazov za Rovinj
Objavljeno: 16.04.2014. \\ Događaji. \\ Rovinj. \\ 957 pregleda \\ likes 0 comments 0

ROVINJ - Svjetska manifestacija Red Bull Air Race protekla je u najboljem mogućem redu, tako da su pozitivni učinci i efekti ne samo za Rovinj, već za Istru i Hrvatsku – nemjerljivi, izjavio je gradonačelnik Rovinja nakon završetka ovog vrhunskog svjetskog događaja.

- Organizacija ovog događaja bio je najveći izazov i najzahtjevniji posao koji je ikad postavljen pred sve nas u Rovinju. Upravo zato zahvaljujem svim volonterima i svim članovima sigurnosnih i javnih službi koji su sudjelovali u ovom, što su mnogi prozvali, najvećem ovogodišnjem događanju u Hrvatskoj, kazao je Sponza te je nadodao:

- Zahvalu dugujem svim sugrađankama i sugrađanima na razumijevanju i suradnji. Gradonačelnik je također istaknuo i da je Red Bull Air Race, osim u organizacijskom bio zahtjevan i u financijskom smislu, pa bez učešća Maistre, Adrisa, Ministarstva turizma i sponzora, ovaj svjetski poznati događaj ne bi se mogao održati.

Podsjetimo, Rovinj je ovoga vikenda povodom europske utrke Red Bull Air Race ugostio oko 50 tisuća turista iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Italije. Zaljubljenici u ovaj adrenalinski sport došli su pogledati utrku Svjetskog prvenstva koja je po prvi put u svojoj povijesti održana u Hrvatskoj.

- Red Bull Air Race je jedinstvena i prva manifestacija takve vrste u Hrvatskoj koju je podržalo i u čijoj je organizaciji sudjelovalo i Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica. Interes domaće i inozemne publike za ovim dvodnevnim događajem je zaista nevjerojatan, a ekonomski i promocijski efekti na cjelokupan turizam Hrvatske, a posebice na turizam Istre su neprocjenjivi, kazao je ministar turizma Darko Lorencin.

- Ovakav događaj odličan je primjer razvoja destinacije i privlačenja turista izvan glavne sezone, što i jest jedan od ciljeva Ministarstva turizma te svakako možemo reći da je otvorenjem Red Bull Air Race otvorena i turistička sezona“ zaključio je ministar Lorencin.

Heroj Grada
Komentari.