Slavni pulski boksač Stipe Drviš ismijavao mentalno oboljelu osobu
Objavljeno: 19.03.2014. \\ Sport. \\ 1021 pregleda \\ likes 0 comments 0

"Žalosno da voliš ismijavati bolesnog čovjeka, vidi se da su i na tebi ostale posljedice od udaraca u glavu", napisao je jedan facebook prijatelj Drvišu ispod njegovog statusa na kojem ismijava mentalno bolesnog čovjeka na pulskom autobusnom kolodvoru.

Proslavljeni pulski boksač Stipe Drviš koji je toliko puta proslavio Pulu, Istru i Hrvatsku na borilištima diljem svijeta, na svom profilu na društvenoj mreži Facebook objavio je snimku koja je u najmanju ruku neprimjerena.

Naime, spomenuta snimka koju je Drviš podijelio sa svojim prijateljima, ali i ostalim ljudima, budući da mu je profil javan, prikazuje osobu koja je očito mentalno oboljela. To Stipu nije spriječilo da muškarca snima i postavlja pitanja za koja je znao da će izazvati određene vrste odgovora.

Ono što je zanimljivo jest to da je potez poznatog boksača naišao na odobravanje njegovih prijatelja pa se u trenutku objave ovog članka čak 165 ljudi izjasnilo da im se ovaj način ophođenja sviđa. Komentari koji osuđuju ovakvo ponašanje su rijetki, ali neki su ipak izrazili nezaodovoljstvo i osudu ovog čina.

Zaista, neobičan je ovo potez sportaša koji je ujedno i javna osoba, iako će se neki, pa vjerojatno i sami Drviš zapitati - pa u čemu je problem, činjenica jest da ovakvo ponašanje izaziva puno dublje implikacije nego što je to na prvu očito.

Cijela Pula zna da je Drviš osoba koja je uvijek spremna na šalu i zezanciju, ali ipak i u tome treba imati granice. Oni koji su mentalno bolesni ne bi trebali biti predmet naših šala i pošalica. Pogotovo od strane javne osobe koja je uzor mnogim mladih osobama.

Heroj Grada
Komentari.