Šef rovinjske krim policije: Puši, kolegice, puši
Objavljeno: 04.02.2015. \\ Crna kronika. \\ Rovinj. \\ 11977 pregleda \\ likes 0 comments 0

Šef rovinjske kriminalističke policije Amir Aldžić i policajka iz sektora prometne policije su pod istragom. Mogli bi i ostati bez posla.

Prošla je ponoć. Inspektor Amir vozio se svojom Opel Astrom. Na ulazu u Rovinj naletio je na divljač. Nazvao je policiju. Stiglo je dvoje kolega, među kojima i osumnjičena djelatnica. Očevid je počeo. A on je podrazumijevao i alkotestiranje vozača, pomoćnika načelnika Amira Aldžića.

- Ma znate…Popio sam tri bambusa.. neka puše ona…- domislio se inspektor. Policajka je napuhala 0,00 promila i slučaj su uskoro zaključili upisavši u zapisnik kako je šef kriminalističke policije u trenutku nesreće bio potpuno trijezan. Bilo je to u travnju 2013. i nitko nije trebao doznati. Ali o slučaju se počelo govorkati, a netko je ipak, godinu i pol poslije, progovorio. Sve je to ovih dana dovelo i do službene istrage.

- Dvoje policijskih službenika Policijske postaje Rovinj u petak su udaljeni s dužnosti zbog sumnje da su počinili povredu službene dužnosti, te će se protiv njih pokrenuti stegovni postupak. Što se tiče njihove kaznene odgovornosti, detalje ne možemo iznositi jer je riječ o predmetu iz nadležnosti Uskoka – rekla je Suzana Sokač iz istarske policije.

Drugo policajca u istrazi spominju,a činjenica je da su zapisnik o alkotestiranju potpisali oboje kolega. On kao onaj koji je vodio cijeli slučaj, dok se suspendirana djelatnica potpisala kao svjedokinja. S obzirom na to da istarska policija drugog prometnog policajca ne spominje kao suspendiranog, može se pretpostaviti da je on ključni svjedok u slučaju. Uz javnu sramotu i udaljenje iz službe, suspendirani dvojac već je „zaradio“ i kaznenu prijavu za zlouporabu položaja i ovlasti. Slijedi im i disciplinski postupak u kojem bi mogli ostati bez posla.

Glavni povjerenik Sindikata Hrvatske za istarsku policiju Alen Janičić osuđuje postupke rovinjskih policajaca ako se oni pokažu istinitima, a to treba utvrditi disciplinski postupak, a ne tužitelj.

- Imamo razloga sumnjati u optužni prijedlog- kaže Alen Janičić i dodaje kako će u postupku upozoriti i na nejednakosti između policajaca i stranačkih članova kad je u pitanju primjena suspenzije.

- Podsjećam na lanjsku izjavu ministra policije koji je nakon podnesene kaznene prijave protiv ravnateljice Porezne uprave Nade Čavlović Smiljanec javno rekao da to što je protiv nekog podnesena kaznena prijava ne znači da ga treba i suspendirati. Očito taj princip, kad su u pitanju policajci, nije u primjeni – zaključio je sindikalni povjerenik Janičić.

Heroj Grada
Komentari.