Rovinj je dobitnik nagrade za inovaciju 'Smart Rovinj'
Objavljeno: 30.03.2017. \\ Događaji. \\ Rovinj. \\ 3444 pregleda \\ likes 0 comments 0

ZAGREB – Jučer je u Zagrebu održana završna konferencija „PROJEKT INpuls-a“ u organizaciji Udruge gradova na kojoj su dodijeljena priznanja za inovacije i najbolje prakse u jedinicama lokalne samouprave. Od istarskih gradova, Grad Buzet dobitnik je nagrade u kategoriji Grad gospodarstva i to za projekt InCity realiziran tijekom 2016. godine, dok je Grad Rovinj dobitnik nagrade publike za praksu pod nazivom „Smart Rovinj-Rovigno“.

Rovinj je dobitnik nagrade publike za praksu pod nazivom "Smart Rovinj - Rovigno". Glasovanje za nagradu publike u sklopu projekta Inpuls završeno je krajem veljače, a Rovinj je najviše glasova sakupio upravo ovim pametnim IT sustavom koji omogućava građanima Rovinja slanje sugestija i prijavljivanje raznih problema koje uočavaju u svojem okruženju. Njegova je primjena započela 2015. godine, a sustav trenutno koristi 4.000 građana. Uvođenjem ove aplikacije ubrzava se proces komunikacije građana i institucija te se uočeni problemi rješavaju u najkraćem mogućem roku.

Preuzevši nagradu publike za praksu pod nazivom „Smart Rovinj – Rovigno“, direktor Komunalnog servisa Rovinj i Odvodnje Rovinj Marko Paliaga je kazao:

- Ovo je nagrada za veliki trud uložen u dizajniranje aplikacije a najviše za njenu primjenu jer je bilo teško svih objediniti, da svi javni servisi u roku od 24 sata počnu rješavati probleme na koje su ih upozorili građani. Paliaga je naposljetku dodao kako je otkako se primjenjuje aplikacija zaprimljeno 639 prijava te da je riješenost visokih 94 posto.

Heroj Grada
Komentari.