Rovinjski medicinski tim najbolji u Istri
Objavljeno: 13.03.2015. \\ Događaji. \\ Rovinj. \\ 1331 pregleda \\ likes 0 comments 0

Stanovnici Istre mogu biti sigurni ukoliko im zatreba pomoć hitne medicinske službe. Potvrđeno je to na protekli vikend održanom županijskom natjecanju timova hitne medicinske službe u Pazinu. Natjecalo se sedam timova iz svih istarskih ispostava - Buzeta, Labina, Pazina, Poreča, Pule, Rovinja i Umaga. Predstavnike za natjecanje ispostave su izabrale tijekom protekla dva mjeseca kontinuirane edukacije.

Svi su natjecateljski timovi iskazali zavidne kompetencije i vještinu, a najboljim među njima proglašen je tim ispostave Rovinj. Članovi ovog tima predstavljat će Istarsku županiju na Međunarodnom susretu timova HMS-a u Hrvatskoj, koji će se održavati 29. i 30. travnja u Puli.

Promicanja timskog duha

Cjelodnevni je susret protekao u ozračju entuzijazma, budući da djelatnici i u slobodno vrijeme kontinuirano uvježbavaju rad u timu. Događaj je okupio posjetitelje iz cijele Istre, koji su tako imali priliku vidjeti kako se timovi HMS-a natječu u rješavanju realističnih scenarija. Razgledavali su unutrašnjost ambulantnog vozila te saznali sve što ih zanima o hitnoj medicinskoj službi.

Iz Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije, u čijoj je organizaciji natjecanje provedeno, ističu kako je ono osmišljeno radi promicanja timskog duha, poticanja želje za usavršavanjem u radu svih liječnika, medicinskih sestara, tehničara i vozača istarskih služi hitne medicinske pomoći. Navode još kako briga za stanovništvo Istre započinje probirom osoba koje se zapošljavaju u Zavodu, testirajući njihovu stručnost i humanost. Životno ugrožena osoba može postati bilo koji građanin, a tada mu život ovisi o znanju i vještinama onih koji prvi stignu na mjesto događaja.

Edukacija svih zaposlenih

Natjecanje su podržali grad Pazin i brojni sponzori, koji su za natjecatelje osigurali okrjepu te brojne nagrade. Zavod za hitnu medicinu Istarske županije intenzivno i stalno radi na edukaciji svih zaposlenih, u skladu s najnovijim saznanjima i smjernicama na području hitne medicine. Upravo su tako istarski timovi HMS-a dostigli kvalitetu kojom ravnopravno konkuriraju drugima u svijetu.

Spremnost, znanja i vještine hitne medicinske službe u Istri provjeravaju se kontinuirano. U protekle tri godine održane su tri velike vježbe masovne nesreće u suradnji s drugim žurnim službama. Jedan od načina provjere kvalitete i spremnosti timova HMS-a upravo je i provedeno županijsko natjecanje.

Napomenimo i to da će se Međunarodni susret timova HMS-a 29. i 30. travnja održati u Puli, na inicijativu i u organizaciji Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije. U sklopu ovog susreta obilježit će se i Nacionalni dan hitne medicinske službe.

Heroj Grada
Komentari.