Rovinjska Mirna rekorder po duljini blokade, čak od 1999.
Objavljeno: 18.11.2014. \\ Vaše vijesti. \\ Rovinj. \\ 1008 pregleda \\ likes 0 comments 0

Podravka je Mirnu prozvala za nesazivanje skupštine, a sad se nije pojavila, ironično komenira David Ilijevski.

Zavrzlama što su je izazvale dvije skupštine rovinjske Mirne sazvane za ovaj tjedan bliži se raspletu.

Na vidjelo, usto, isplivava priča o dvjema Mirnama, od kojih je jedna ona koju široka javnost percipira kao glavnu tvrtku - proizvođača za kojeg su se tukli Podravka i Geneza, iako zapravo ona ne proizvodi. Proizvodnja je na Mirninoj tvrtki kćeri, Mirni Ribolov, koja je d.o.o. iz 1997., s 20.000 kuna kapitala. Majka Mirna Poslovni sistem za ulov, preradu i promet ribom i ribljim prerađevinama dioničko je društvo, odnedavno u žiži zbog obustave postupka predstečajne nagodbe, uz stečajni prijedlog Fine, a ima imovinu.

Ona kontrolira Mirnu Ribolov, iako je od kolovoza u postupku predstečajne nagodbe i u fazi je rješavanja žalbi na utvrđene tražbine. Sama Mirna, pak, u blokadi je od 1999., a po dugotrajnosti blokade nacionalni je rekorder, potvrdio je Poslovnom dnevniku David Ilijevski, predsjednik NO-a Mirne, dodajući da nije održana skupština u ponedjeljak, i to zato što nije bilo kvoruma. Riječ je o skupštini koja uvelike kasni jer se radi o poslovanju Mirne u 2012., čije je sazivanje inače primarno obveza Uprave. Kako on tvrdi, od svih dioničara pozivu se odazvala jedino tvrtka Nikomat, koja u Mirni drži 11,64 posto dionica, dok je Podravka "imala priliku nazočiti, ali nije".

"Podravka je Mirnu prozvala za nesazivanje skupštine, a sad se nije pojavila", ironično primjećuje Ilijevski te dodaje da postoji rezervni datum. No, takav rasplet zapravo nije moguć. Naime, Uprava Podravke, na temelju sudskog rješenja Trgovačkog suda u Rijeci, stalna služba Pazin, kao dioničar je sazvala glavnu skupštinu Mirninih dioničara za 21. studenoga u hotelu Lone u Rovinju. I po logici stvari ona će biti održana jer Podravka, koja sad raspolaže s gotovo 64 posto dionica, ima i kvorum i glasačku mašinu za usvajanje predloženih 13 odluka, od kojih se nekoliko njih tiče uprave (sadašnje i prethodne), kao i dijela NO-a zbog uskrate razriješnica, ali i imenovanja posebnog revizora (KPMG Croatia).

Miču Ilijevskog

Podravka u petak postavlja nove nadzornike

Uprava Podravke za skupštinu Mirne 21. studenoga među ostalim je predložila opoziv nadzornika Davida Ilijevskog, Željka Bošnjaka i Ivana Jagalića, i to povodom uskrate razrješnica za rad u 2012. U NO predlaže tri nova, a to su Mario Baburić, Branka Verković i Marina Diminić Visintin, a za predsjednika gl. skupštine stečajnog upravitelja Nenada Homara iz Koprivnice.

Heroj Grada
Komentari.