Rovinjac HIV-om prijeti da će zaraziti druge i koristi svoju krv kao moćno oružje
Objavljeno: 19.10.2016. \\ Crna kronika. \\ Rovinj. \\ 7765 pregleda \\ likes 0 comments 0

Roberto Riggi zvan Bagami, 50-godišnjak iz Rovinja i stari znanac policije, ponovno je izazvao incident u jednom rovinjskom kafiću gdje je, nakon samoozljeđivanja, prijetio gostima da će ih zaraziti HIV-om.

Prema izvještaju PU istarske, dogodilo se to u petak oko 21 sat u u ugostiteljskom objektu u Ulici Joakima Rakovca u Rovinju. Riggi je vikao i rušio inventar u kafiću, a nakon što je razbio bocu o glavu, oštrim dijelom boce mahao je prema gostima. Potom je iz blagajne ukrao novac, nekoliko stotina kuna, te se udaljio iz objekta.

Policajci su ga uhvatili u kafiću u Novoj ulici, a tada je iz prostora šanka uzeo dva noža i počeo njima mahati prijeteći im. U policiji navode da su nad njim primijenili sredstva prisile i svladali ga. Prema neslužbenim informacijama, završio je na Odjelu psihijatrije pulske Opće bolnice, a protiv njega su ponesene odgovarajuće kaznene i prekršajne prijave.

Roberto Riggi, koji je zaražen HIV-om, već je dvaput napravio sličan incident - 2008., kada je razbijao inventar u nekoliko rovinjskih kafića, a potom sam sebe razrezao po cijelom tijelu i prijetio zarazom konobarima i gostima. Dvije godine kasnije provalio je u stan jednog Talijana i razbijao po jednom kafiću.

Večernji
Heroj Grada
Komentari.