Rovinj zaplivao kao nikada do sada
Objavljeno: 10.02.2016. \\ Događaji. \\ Rovinj. \\ 17919 pregleda \\ likes 0 comments 0

PRIOPĆENJE sa sjednice Stožera za zaštitu i spašavanje grada Rovinja-Rovigno sazvane povodom olujnog nevremena 10. veljače 2016. g.

Neočekivano razorno nevrijeme, koje se dogodilo u prijepodnevnim satima 10. veljače 2016. g. dosad je nezabilježene snage unazad nekoliko desetljeća.

Uz takvu nevjerojatnu snagu mora i vjetra velika je sreća da nije bilo ljudskih žrtava, no na žalost ozljeđene su tri interventne osobe. Velika je stvar što nije došlo do ekološke štete. Interventni timovi su od prvog trenutka na terenu. Svi prometni pravci su očišćeni i prohodni, a interventne službe raditi će i tijekom noći.

Grad se čisti, saniraju se posljedice nevremena, a čim se stabiliziraju vremenski uvjeti u moru krenuti će se sa vađenjem potonulih brodica i snimanjem šteta na lučkoj infrastrukturi.

O ukupnoj materijalnoj šteti prerano je govoriti, ali ćemo točnije podatke znati u nekoliko narednih dana. Velika zahvala svim građanima koji su surađivali s interventim službama u sprječavanju materijalnih šteta. Stožer za zaštitu i spašavanje grada Rovinja održao je tijekom dana dvije sjednice na kojoj su određeni prioriteti sanacije nastale štete i na kojima je zaključeno da će se do početka turističke sezone sanirati oštećene prometnice, šetnice, javne i zelene površine.

Stožer za zaštitu i spašavanje grada Rovinja-Rovigno

Rovinj, 10. veljače 2015.

Rovinj zaplivao kao nikada do sada uz velike štete

Posted by Rovinj News on Wednesday, February 10, 2016

Rovinj pod vodom (video: Dejan Krt)

Posted by Rovinj News on Wednesday, February 10, 2016
Heroj Grada
Komentari.