Rovinj - Sve ulaznice rasprodane, kafići i restorani krcati
Objavljeno: 12.04.2014. \\ Sport. \\ Rovinj. \\ 4974 pregleda \\ likes 0 comments 0

Već od ranog jutra masa ljudi krenula je prema Rovinju koji je danas postao vrlo popularno odredište. Red Bull Air Race koji je izvanredno organiziran donio je ovom gradu ne samo na tisuće posjetitelja već i više od tristo akreditiranih novinara iz cijelog svijeta, kao i pravi dašak događanja kakva su sasvim uobičajena u velikim svjetskim metropolama.

Gotovo sve ulaznice rasprodane

Na tisuće plavih, crvenih i sivih sjedala na tribinama tijekom jutra popunili su gledatelji iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja, prije svega Austrije otkuda su došli brojni navijači i veliki ljubitelji ove adrenalinske utrke koja se zadnji put održala prije četiri godine. Očekivanja od 50 tisuća posjetitelja i gledatelja do sutra će biti i ispunjena. Naime, sve su tribine, osim one u zoni C, te dijelom u zoni A popunjene gdje se karte mogu kupiti na licu mjesta za one koji se odluče u zadnji tren ipak pogledati izvanredne manevre svjetske letačke elite.

Kafići i restorani krcati od jutra

Rovinjski kafići i restorani od ranog su jutra bili krcati, ugostitelji su radili punom parom, a prigodno se na stolovima nudilo i energetsko piće po kojem i natjecanje nosi ime. "Kommen sie spaeter bei uns essen", pozivali su ugostitelji grupe austrijskih turista koji su se slijevali na tribine što je bilo popraćeno salvom smijeha i dobrog raspoloženja.

Natjecanje je posjetio i ministar turizma Darko Lorencin sa svojom obitelji koji je istaknuo da je ovo više nego odličan uvod u uskršnje praznike, ne samo za Istru, nego o čitavu Hrvatsku.

- To je jedan od najboljih načina i primjera kako treba kreirati motive dolaska i tijekom pred i posezone. Hrvatska će imati još nekoliko ovakvih premium zbivanja kao što je Ultra, a dolaze nam i bikeri u Biograd. I to su priredbe kakvih Hrvatska treba već naredne godine imati pet - šest, ako ne i deset, na taj način da se na itinerere upisujemo puno ranije nego što smo to dosad radili, kazao je Lorencin.

Vesela navijačka atmosfera

Već na slobodnim treninzima tribine i prostor oko tribina počele su se puniti gledateljima. Mnogima je ovo bio prvi susret s akrobatskim letenjem, većina ih je tek počela shvaćati pravila natjecanja, no svi se odreda slažu kako je ova manifestacija bila vrijedna dolaska u Rovinj. (foto: Mihaela Mofardin & Darko Zima)

Heroj Grada
Komentari.