Rovinj ponovno šampion turizma na Jadranu
Objavljeno: 10.09.2014. \\ Događaji. \\ Rovinj. \\ 1944 pregleda \\ likes 0 comments 0

Bez obzira na nestabilno i kišovito vrijeme koje je ove ljetne sezone vladalo na Poluotoku, Rovinj na Jadranu i dalje ostaje šampion turizma po pitanju turističkog prometa. Rovinj je jedina destinacija na Jadranu koja je u kolovozu ostvarila više od milijun noćenja, a ove godine će kao i lani slaviti čak tri milijuna noćenja.

Slijede ga Dubrovnik, Poreč, Medulin i Mali Lošinj koji spadaju među destinacije koje već niz godina premašuju dva milijuna noćenja.

- U kolovozu smo imali jedan posto više noćenja u odnosu na lani, a od početka godine do kraja kolovoza ostvarili smo 2,6 milijuna noćenja što je nivou prošlogodišnjeg ostvarenja. Najveći broj dolazaka i noćenja ostvarili su gosti iz Njemačke, a najveći porast u odnosu na lani od emitivnih tržišta ostvarili su Austrijanci i gosti iz Velike Britanije, kazala je direktorica Turističke zajednice Rovinja Odete Sapač.

Ističe da su u srpnju i kolovozu najbolje bili popunjeni hoteli, turistička naselja i privatni smještaj, dok je zbog dugog kišnog perioda posjećenost kampova čije je učešće u smještajnim kapacitetima Rovinja 55 posto, bila ispod prošlogodišnjeg nivoa.

- Od posezone očekujemo realizaciju turističkog prometa na nivou prošlogodišnjeg, čime bi Rovinj u konačnici ostvario 3,1 milijun noćenja.

I Poreč s 2,2 milijuna noćenja spada među najjače destinacije na Jadranu. Samo u kolovozu imali su 814 tisuća noćenja.

Direktor TZ-a Poreč Nenad Velenik istaknuo je da, ukoliko se vrijeme stabilizira, očekuju tradicionalno dobru popunjenost u rujnu, a isto se nadaju da će potražnja za kapacitetima u listopadu rezultirati dužim radom hotela te da ćemo nadoknaditi dio izgubljenih noćenja iz srpnja zbog dugog kišnog perioda.

Heroj Grada
Komentari.