Rovinj ponovno dobiva radio
Objavljeno: 14.04.2015. \\ Događaji. \\ Rovinj. \\ 1439 pregleda \\ likes 0 comments 0

Osim našeg 'Rovinj News' portala, koji vjerno građane obaviještava putem interneta, Rovinj će uskoro biti pokriven i radijskim frekvencijama ... vraća se tako radio pod novim nazivom "Rovinj FM". Naime, na sjednici Vijeća za elektročničke medije održane u četvrtak 9. travnja, objavljena je odluka Vijeća kako koncesiju za obavljanje djelatnosti radija na širem području grada Rovinja dobiva tvrtka Media FI d.o.o. iz Rovinja.

Kako stoji u obrazloženju odluke Vijeća, ponuda tvrtke Media FI temelji se na promicanju društvenih vrijednosti, te javno-društvenog interesa multietnične zajednice.

Dio programa bit će posvećen i nacionalnim manjinama, a iskustvo radijskih djelatnika te angažman stručnih suradnika, trebao bi doprinijeti kvalitetnom informiranju cijele zajednice o svim bitnim aspketima života lokalne zajednice i različitim sferama društva.

Uz rovinjsku tvrtku, iza koje stoje dugogodišnji radijski djelatnici braća Igor i Ivan Franković, na natječaj su se prijavili Radio Daruvar d.o.o. iz Daruvara te Plavi radio d.o.o. iz Zagreba.

Podsjetimo, rovinjski Gradski radio 6. lipnja prošle godine, prestao je s emitiranjem programa i od tada građani i gosti Rovinja na dobro znanim frekvencijama 88,5, 90,7 i 94,8 mogli su čuti samo tišinu.

S obzirom na iskustvo, tehničke uvjete i ljudske resurse s kojima raspolažu, program Rovinj FM-a će se prozvoditi u skladu s vrlo visokim standardom kvalitete, kako uredničke tako i produkcijske.

Od samog početka emitiranja, program Rovinj FM-a bit će dinamičan, aktualan, istinit, prodoran i neovisan uz pregršt dobre i kvalitetne glazbe i što je najbitnije, radio će biti u službi građana.

Početak emitiranja programa novog rovinjskog radija, planiran je na Dan grada Rovinja -16. rujna, a do tada sve novosti vezane uz pripremne radnje svog novog radija slušatelji mogu pratiti na facebook stranici – Rovinj FM.

Našim kolegama iz radija želimo puno sreće i zajedničke sinergije ... naše kroz Internet te njihove kroz FM frekvencije.

Rovinj News

Heroj Grada
Komentari.