Rovinj jedini osigurao mjesta za svu vrtićku djecu
Objavljeno: 25.03.2014. \\ Politika. \\ Rovinj. \\ 674 pregleda \\ likes 0 comments 0

Riječ je o investiciji Grada Rovinja vrijednoj 7,5 milijuna kuna, a radovi bi trebali biti dovršeni do kraja 2014. godine. Dok većina roditelja muku muči sa upisom djece u vrtić odnosno nedostatkom mjesta, grad Rovinj će uskoro postati jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji su gotovo svoj djeci, omogučili smještaj u vrtiću.

Naime, u tijeku su radovi na izgradnji područnog odjela dječjeg vrtića Neven na Valbruni s kojim će, dječji vrtić Neven, ukupno smjestiti više od 600 djece.

Rovinjski dječji vrtić Neven uz centralu i područne odjele na Mondelacu, Rovinjskom Selu, Kanfanaru, Bale i Lamanovi, od listopada uz postojeće dobivaju i nove prostorije na Valbruni u kojoj će biti smještene nove četiri grupe odnosno 58 nove djece uz dvoranu za igru i predstave.

''Veseli me što su ovi lijepi proljetni dani stvorili optimalne uvjete za početak dogradnje područnog odjela na Valbruni. Radovi su u punom tijeku, gradilište je aktivno i živo, u pripremi su temelji i za koji dan očekujemo da ćemo vidjeti i prve zidove našeg novog vrtića'' rekla je ravnateljica vrtića Sandra Orbanić za Gradski Radio.

Podsjetimo, rovinjski gradonačelnik Giovanni Sponza i direktorica zagrebačke tvrtke «Titan Consturcta d.o.o» Caroline Elisabeth Grepo, u veljači su potpisali ugovor o dogradnji dječjeg vrtića na Valbruni.

Uz postojeći objekt bit će dograđeno još 1.025 četvornih metara korisne površine, čime će se stvoriti optimalni uvjeti za smještaj i boravak djece još 58 mališana od jedne do sedam godina života u četiri odgojne skupine, od čega tri jasličke i jednu za mlađi vrtićki uzrast.

Pored prostorija za boravak djece, objekt će raspolagati sa dnevnim boravkom, zajedničkom kuhinjom i multifunkcionalnom dvoranom površine 104 četvorna metra.

U postojećem dijelu građevine predviđena je prenamjena jednog prostora za potrebe nove kotlovnice kojom bi se grijala cjelokupna građevina a dogradnjom ovog objekta predviđa se i uređenje novog parkirališta na samoj građevnoj parceli a koje će biti namijenjeno za potrebe vrtića.

Heroj Grada
Komentari.