Rovinj: Gumenjakom naletio na kupača i usmrtio ga
Objavljeno: 17.06.2014. \\ Crna kronika. \\ Rovinj. \\ 2072 pregleda \\ likes 0 comments 0

Njemački državljanin, 53-godišnji smrtno je stradao danas ranije poslijepodne u moru kod Rovinja kad je na njega gumenim čamcem naletio 52-godišnji, također njemački državljanin.

Na nesretnog njemačkog kupača koji je plivao iz pravca otoka Piruzi prema obali južno od Rovinja vlastitim plovilom naletio je njemački državljanin koji je upravljao gumenjakom tipa “Adventure” sivo-bijele boje, dužine 5,51 metara, pogonjen vanbrodskim motorom snage 90 konjskih snaga, njemačke zastave.

Od siline udara kupač je zadobio po život opasne ozljede te je nedugo potom nažalost i preminuo.

Djelatnici rovinjske Ispostave i pulske Kapetanije nakon uzimanja izjava od očevidaca utvrđuju uzroke te pomorske nesreće i obavljaju očevidne radnje na njemačkom plovilu. Policijska istraga također je u tijeku, priopćila je Služba za odnose s javnošću Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) dojavu o pomorskoj nesreći zaprimila je u 14,57 sati od Lučke ispostave Rovinj i o tome obavijestila rovinjsku Hitnu medicinsku pomoć i Lučku kapetaniju Pula čiji su djelatnici odmah isplovili prema dojavljenoj poziciji. Pomorsku policiju o nesreći već obavijestio djelatnik MUP-a koji se tada nalazio u blizini.

Do dolaska djelatnika Ispostave i Kapetanije na poziciju nesreće unesrećeni kupač već je podlegao ozljedama.

Heroj Grada
Komentari.