Regionalni Craft Beer Festival u Medulinu
Objavljeno: 27.08.2015. \\ 2708 pregleda \\ likes 0 comments 0

NAJVEĆI SAJAM CRAFT PIVA U OVOM DIJELU EUROPE "Posjetitelji Craft Beer Festivala imat će priliku uživati u vrhunskim pivima 20 različitih majstora pivara koji će sami izlagati svoja piva, Oni dolaze iz šest zemalja a vidjeti ih zajedno u ovakvoj prilici na jednom mjestu, privilegija je kakva se rijetko pruža", najavili su danas organizatori najvećeg festivala malih ili obrtničkih piva u ovom dijelu Europe. Više od 50 vrsta točenih piva i preko 200 vrsta piva u boci očekuje sve ljubitelje piva koji se u subotu budu zatekli u Medulinu.

U prostorijama Općine Medulin predstavljen je javnosti regionalni festival obrtničkog piva Craft Beer Festival, koji se održava na Rivi u Medulinu, u subotu, 05. rujna 2015. Organizatori, Tomislav Pranjić i Srđan Polomčić, su zajedno su sa načelnikom Buićem predstavili bogat program koji očekuje posjetitelje na Festivalu.

Craft ili obrtnička piva predstavljaju piva koje rade obrtnici pivari, a osnovni uvjet da bi pivo bilo Craft je taj da pivar mora biti vlasnik barem 80 posto pivare, a da velike kompanije ne smiju biti suvlasnik pivovare.

Puno vrhunskih piva, edukacijski karakter Festivala uz bogat koncertni program i zabava do dugo u noć

Srđan Polomčić istaknuo je veliki uspjeh organizacijskog tima Festivala da u kratkom roku okupe gotovo sve hrvatske, i neke od najboljih europskih Craft pivovara. Organizatori ističu i važan edukacijski karakter Festivala, budući da će posjetitelji moći direktno od majstora pivara saznati sve što ih zanima o proizvodnji piva i malim tajnama velikih majstora piva. To je i razlog zašto na Festivalu mogu sudjelovati samo obrtnička piva, želimo da svako pivo predstavi osoba koja ga najbolje poznaje, majstor pivar. Također biti će organizirana i radionica 'home brewinga – kućnog kuhanja piva' te vođena degustacija najpoznatijih svjetskih piva uz pratnju certificiranog pivskog sommeliera za određen broj posjetitelja koji se unaprijed prijave za isto..

Uz super bogatu ponudu piva, na Festivalu se očekuje puno dobrih vibracija i dobrog raspoloženja, budući da je pripremljen bogat program do ranih nedjeljnih sati.

- Festival službeno počinje na Rivi u Medulinu u subotu u 17 sati. Na platou kod fontane nalazit će se štandovi pivovara i pivara, uz bogatu gastro ponudu i pozornicu sa koje će prašiti Gustafi. Uz Gustafe, za štimung još se brinu DJ MAKE i DJ XXL i koji će zabavljati goste u Beach baru Baracuda do ranih nedjeljnih sati. Također ćemo izabrati i najpivo Festivala, a pobjednika biraju posjetitelji svojim glasovima. Kako bi pazio da sve bude u prikladnom i veselom festivalskom duhu za voditelja smo angažirali Roberta Knjaza, istaknuo je Srđan Polomčić.

Ovako bogat program možemo zahvaliti Općini Medulin i TZ Medulina koji su dali punu potporu ovom izvanrednom događaju. Medulin se ovim Festivalom snažno predstavio kao najjači festival obrtničkog piva, te elite među pivima koja je apsolutni hit u cijelome svijetu.

Ponuda za bogove: Neka od najboljih europskih Craft piva među 50 vrsta točenih i preko 200 vrsta piva u bocama

Tomislav Pranjić predstavio je pivovare i pivare koji su pripremili pravu feštu sa vrhunskim pivima koji se zasluženo smatraju za piva top kategorije.

- Ukupno će se posjetiteljima predstaviti 20 pivara iz šest zemalja Europe. Oni će ponuditi više od 50 vrsta točenih piva i preko 200 vrsta Craft piva u bocama. Posjetitelji mogu uživati u nekim od najboljih europskih craft piva, poput danskog Mikkellera, austrijskog Bewoga ili hrvatskih aduta Zmajske pivovare i Pivovare Medvedgrad.

Uz to, gosti će moći uživati još u vrhunskim pivima iz:

- Hrvatske: Nova runda, Hold'em Brewery, Varionica, Pivo Bošnjak, Visibaba Pivo, Križevačko Pivo, ABA 5th Element, Air Craft Brewery, Bujska pivovara

- Slovenije: Pivovarna MALI GRAD, Pivovarna Pelicon, Varissh, Maister Brewery, Brew Revolt Brewery

- Mađarske: Reketye Sörfőzde - Brewery

- Srbije: Kabinet Brewery

Ovo je prvi put da se na jednom mjestu okupljaju sve hrvatske Craft pivovare, a kad im pridodamo i brojne pivare iz susjednih zemalja, to čini respektabilnu listu piva, pivara i pivovara kakva se rijetko viđa.

Izvrsnost Craft pivu daju ljubitelji piva, oni odlučuju što je dobro a što nije

Pranjić je istaknuo kako su 'Craft piva omogućila evoluciju piva u vrhunski proizvod, sa tisućama varijacija u okusima i mirisima. U Europi i SAD-u craft piva imaju svoju stalnu i sve veću bazu obožavatelja, te je u zadnjih desetak godina craft beer scena sve jača i sve brojnija.'

Organizatori Festivala ističu posebnost i originalnost craft piva koja dolazi do izražaja budući da o uspjehu ili neuspjehu odlučuju potrošači nagrađujući dobra i kažnjavajući loša piva.

- Pivari i pivovare tako rade sve bolja i bolja piva sa mnoštvo okusa i kombinacija sastojaka.

Kod craft piva ne odlučuje ni marketing, ni distribucijski kanali, ni moć proizvođača da se nametne na tržištu, već ljubitelj piva. Vraćajući taj odnos pivar/pivovara-potrošač u fokus izrade piva, craft scena rezultirala je pojavom vrhunskih piva i velikim brojem pivovara, sve više namećući se kao elita u proizvodnji piva.

Općina i mjesto Medulin kao centar Craft piva ovog dijela Europe

Ovo je prvo ovako veliko okupljanje nezavisne pivske scene u Hrvatskoj, a Općina Medulin ima čast da bude pionir u organiziranju jednog ovako velikog događaja za nezavisnu pivsku scenu u Europi.

Načelnik Buić istaknuo je kako Medulin ima čast biti domaćin ovako velikoj smotri visoko kvalitetnih piva koja predstavljaju sam vrh nezavisne pivarske scene. Festival sve popularnijih Craft piva u Medulinu dao nam je priliku da građanima i našim stranim gostima pružimo priliku da uživaju u odličnom beer & food fetivalu.

Posebno nas veseli da su se organizatori, koji već dugo godina vode svoj posao u Medulinu, odlučili na ovaj način obogatiti društveni život i turističku ponudu. Svi možemo biti impresionirani poslom koji su obavili i sretni da su odabrali Medulin kao mjesto održavanja Festivala.

- Općina i TZ Medulin dali su potporu i podršku u organizaciji, te se nadamo da je ovo početak jedne lijepe i uspješne priče, koja će obogatiti turističku ponudu i dati Medulinu priliku da se pozicionira kao centar obrtničkih piva u Istri i šire, istaknuo je Buić.

Načelnik Općine Medulin izrazi je i nadu da će ovaj Festival potaknuti stanovnike Općine da i sami počnu razvijati pivsku priču kroz vlastitu proizvodnju i plasman gostima na području Općine.

Na kraju, pozvali su sve ljubitelje piva da dođu u Medulin i uživaju u vrhunskim pivima kakva zasigurno još nisu imali prilike probati i uživati.

- Želimo da ovaj festival obrtničkog piva bude tek prvi u nizu, poticaj da postane tradiocionalna manifestacija koja raste i nudi nešto uvijek novo i svježe iz godine u godinu.

Tv spot...Veliko hvala Media pointu i Beer Club Pula

Posted by Stella BEER to GO on Monday, August 24, 2015

Heroj Grada
Komentari.