Red Bull Air Race ove godine ne dolazi u Rovinj
Objavljeno: 29.11.2014. \\ Događaji. \\ Rovinj. \\ 1468 pregleda \\ likes 0 comments 0

Velika svjetska manifestacija Red Bull Air Race, koja je ove godine po prvi put gostovala početkom travnja u Rovinju, iduće sezone neće se održati u Hrvatskoj. Ovogodišnja sezona najbržeg svjetskog motosporta, nedavno je spektakularno završena u Austriji, a Red Bull Air Race Svjetsko prvenstvo već je objavilo svoj kalendar za 2015. godinu. Osim pet lokacija koje je natjecanje posjetilo u ovoj sezoni, u kalendar su uvrštene tri nove – Rusija, Japan i Mađarska.

Nezaboravna Valdibora

Naslov prvaka u 2014. godini nakon dosad najneizvjesnije sezone pripao je Britancu Nigelu Lambu, koje je titulu uzeo na domaćem terenu Austrijanca Hannesa Archa, jednog od favorita sezone. Hannes je, napomenimo, završio na pobjedničkom postolju u Rovinju, gdje ga je bodrilo nekoliko tisuća Austrijanaca.

Da podsjetimo, utrka u Rovinja druga je po redu utrka u sklopu sezone 2014. koja broji ukupno 8 utrka diljem svijeta, a održana je u vikendu 12. i 13. travnja na letačkoj stazi postavljenoj na sjevernoj strani grada u uvali Valdibora. Ovo je prvi puta da se ovo prestižno letačko natjecanje održalo u Hrvatskoj, a utrci je svjedočilo oko 40 tisuća posjetitelja te brojni gledatelji diljem svijeta putem TV prijenosa. Za Rovinj, Istru i Hrvatsku predstavljao je ogromnu globalnu promociju te odličan uvod u predsezonu.

Heroj Grada
Komentari.