Poruka na ulazu Zagreba: Istra dolazi po svoje
Objavljeno: 02.11.2015. \\ Politika. \\ 2981 pregleda \\ likes 0 comments 0

Danas je na ulazu u Zagreb osvanula serija jumbo plakata "Istra dolazi po svoje" koji su poručili cijeloj Hrvatskoj da Istrijani više ne žele biti krava muzara ostatku Hrvatske i da vrijeme da se Istri vrate milijarde kuna koja Istra svake godine uplaćuje u državni proračun. Regionalistički blok čine IDS-PGS-Lista za Rijeku, a njihova kampanja se zove "Pravo na svoje".

„Bez decentralizacije nema gospodarskog prosperiteta Hrvatske i to se odnosi na sve regije jednako. Došli smo državi reći da nas ne može niti ignorirati, niti zaobići, i da ćemo se sasvim sigurno izboriti za svoje. Sigurni smo da će nas ostale regije slijediti“, kažu u IDS-u.

Podsjetimo, IDS je istaknuo listu samo u VIII. izbornoj jedinici i to u koaliciji s Primorsko-goranskim savezom i Listom za Rijeku. Stoga je zanimljivo da je IDS odlučio postaviti plakat u Zagrebu što predstavlja svojevrstan presedan u hrvatskim izbornim kampanjama.

„Odlučili smo se na ovakav potez jer je svima jasno da se odluke za cijelu zemlju, od Dubrovnika do Vukovara, donose u Zagrebu. Na ovaj simboličan način poručili smo da se pravila igre moraju mijenjati – državna birokracija nema pravo kočiti razvoj lokalnih sredina! Decentralizacija je model kojeg imaju sve razvijene europske zemlje i nitko nema pravo Hrvatskoj uskratiti budućnost moderne i prosperitetne zemlje!“, zaključuju u IDS-u.

Heroj Grada
Komentari.