Poljska: Rovinjski srednjoškolci osvojili prvo mjesto u nogometu
Objavljeno: 16.04.2014. \\ Sport. \\ Rovinj. \\ 1306 pregleda \\ likes 0 comments 0

Protekle nedjelje učenici Strukovne škole Eugena Kumičića Rovinj u pratnji prof. Emila Nimčevića, Sandre Kranjčić i Bobana Memedovića otputovali su na 14. Međunarodne sportske igre Europskih strukovnih škola u Grodzisk Mazowieckom u Poljsku.

U trajanju od 7. do 11. travnja 2014. godine na igrama je sudjelovalo deset škola iz sedam Europskih zemalja i to redom iz: Austrije, Francuske, Italije, Slovenije, Španjolske, domaćina Poljske i SŠ Eugen Kumičić kao predstavnik Hrvatske. Četiristo učenica i učenika natjecalo se u pet sportova: badmintonu, košarci, nogometu, odbojci i rukometu.

Pod mentorstvom profesora Emila Nimčevića učenici su ostvarili zavidne rezultate osvojivši 1.mjesto u nogometu za dječake, te visoko 4.mjesto u odbojci također za dječake. Župan regije, pročelnica za obrazovanje, kulturu i sport regije, te Gradonačelnik grada Gregory Benedykciński podržali su održavanje 14. Međunarodnih sportskih igara i svojom nazočnošću uveličali svečanu ceremoniju otvaranja i zatvaranja istoimenih igara.

Međunarodne igre nisu samo sportskog karaktera, one jednako tako imaju važnu edukativnu i multikulturalnu ulogu. Učenici su na putu do Grodszika Mazovietskog posjetili zloglasni koncentracijski logor Auschwitz i slobodno vrijeme boravka u Poljskoj iskoristili za upoznavanje povijesti i znamenitosti glavnog grada Varšave.

Na radnom sastanku nastavnika, predstavnika svih Škola raspravljalo se na temu orgaizacije i škole domaćina za 15. jubilarne Međunarodne igre Europskih strukovnih škola. Predstavnici SŠ Eugena Kumičića prof. Emil Nimčević i prof. Sandra Kranjčić prezentirali su Grad Rovinj kao idealnu destinaciju za 15. obljetnicu već tradicionalnih igara, te ponudili da SŠ Eugen Kumičić bude domaćin istih 2015 godine.

Svi nazočni, nakon kratke diskusije složili su se i jednoglasno odlučili da SŠ Eugen Kumičić bude domaćin sljedećih igara koji će se održati od 23. ožujka do 27. ožujka 2015. godine u Rovinju.

Učenici i nastavnici SŠ zahvaljuju se Gradu Rovinju, TZ Grada Rovinja, Maistri d.d. i Darna d.o.o. na doprinosu i financijskoj pomoći čime su doprinijeli i pomogli u njihovom odlasku na sportske igre u Poljsku.

Heroj Grada
Komentari.