Pas uginuo od hladnoće radi nemarnih vlasnika u Rovinju
Objavljeno: 03.01.2015. \\ 7911 pregleda \\ likes 0 comments 0

Jučer je izašao članak u 24 Sata o čevorogodišnjem zlatnom retriveru iz Rovinja čiji su vlasnici otišli na put i ostavili psa bez ikakve žaštite, pas se je smrznuo. Članak je nakon par sati maknut od strane 24 Sata i nije više dostupan! Koga štite hrvatske novine? Tko su vlasnici psa? Odgovore za sada nemamo ali ćemo se potruditi da ih saznamo. Dosta je bilo zataškavanja zbog kojih sve vise i vise stradavaju nedužne životinje. Zakon postoji ako si ga prekršio trebaš i odgovarati za svoj prekršaj! Mi branimo životinje pa ga opet javno objavljujemo neka bude svima vama dostupan.

PISMO ČITATELJICE IZ ROVINJA:

Poštovani, Vjerna sam vaša čitateljica i smatram da biste mogli objaviti na vašim stranicama jednu pretužnu priču o jednom predivnom zlatnom četverogodišnjem retriveru. Na taj način možda bi „zajedno“ uspjeli OSVIJESTITI sve vlasnike svojih ljubimaca, kako kobno može biti ostavivši ljubimca na milost i nemilost vremenskim prilikama i nepogodama bez nadzora i njege otputujući bezbrižno na tjedan dana. Naime ovaj predivan pas, koji nije prvi put ostavljen na skrb „susjeda“, očekivala se njegova tužna sudbina koja ga je snašla baš jutros, u Novoj 2015. Godini, za koje svi mi svojim dragim osobama i ljubimcima poželimo ono najbolje.

Pas je ostavljen od nemarnih i nemilosrdnih vlasnika dva dana prije 2015. Godine, na minus-6 ispred kuće bez zaštite, kućice za psa i hrane. Pas je naravno promrzo. Susjedi su ga hranili, pokušavali mu spasiti život. Koliko saznajemo i vetrinarska stanica ponudila je pomoć i liječenje bez primitka plaćanja njege i lijekova. Za to, svaka im čast.

Vijest, kao što je većina i vidjela brzinom munje, objavljena je na stranicama facebook-a, gdje su dobronamjerni i brižni susjedi uzeli stvar u svoje ruke i tražili pomoć za psa čak i preko Udruge za zaštitu životinja!

Pas je 31.12 udomljen, utopljen. Sve se činilo kao dobar početak ka ozdravljenju, kad iznenada poziv iz vetrinarske stanice, oduzela nam je dah … kao da je na tren sve stalo … Pas, nažalost nije uspio … Izdahnuo je. Nisu ga mogli spasiti. Bio je promrzo … obolijelo sa zdjelom vode koja se pretvorila u led … Nisu uspjeli! Što sad ? Što čeka vlasnike prilikom povratka ? Još jedno bezbrižno putovanje ili snošenje posljedica njihove okrutnosti ? Di i životinje su živa bića! Ako niste na to spremni, ne zavaravajte se činjenicom „tko voli životinje voli i ljude“! Sramota

(Rovinj News)

Heroj Grada
Komentari.