Opasne blizanke: Naručile su moje ubojstvo za 50.000 eura
Objavljeno: 24.11.2014. \\ Crna kronika. \\ Rovinj. \\ 3450 pregleda \\ likes 0 comments 0

Govorio mi je da su njegove namjere ozbiljne i da me voli te da mu je brak pred razvodom, svjedočila je na sudu u Puli atraktivna crnka Sandra Jokić (29).

Njoj i sestri blizanki Mariji Jokić iz Poreča sude zbog poticanja na ubojstvo rovinjskog ugostitelja Zije Muratija (43), razbojništva i prijetnji. Iz pulskog zatvora, gdje su završile prije gotovo godinu dana, u sudnicu su ih doveli s lisicama na rukama.

Dok je njezina sestra svjedočila, plavokosa Marija šutke je sjedila pognute glave. Obje su djelovale pomalo utučeno, ali ne i uzrujano.

“Fatalne” blizanke terete da su krajem 2013. godine poticale prijatelja iz Poreča Aleksandra Vavideca da za 50.000 eura ubije Sandrina dugogodišnjeg ljubavnika Muratija. Nakon što se Vavidec, koji je bio u vezi s Marijom, predomislio, sestre su se toliko razljutile da su počele prijetiti smrću njemu i njegovoj supruzi. Upravo ih je on prijavio porečkoj policiji, nakon čega su obje uhićene.

Sandra tvrdi da nije naručila ubojstvo Muratija i da nikome nije prijetila. Rekla je da je počela vezu s Muratijem kad je imala 19 godina.

- Slagao mi je za godine, a nije mi rekao da je u braku i da ima dijete. To sam doznala poslije. U veljači 2011. godine smo se vjenčali po šerijatskom zakonu u jednoj kućici u Vodnjanu kod hodže. Postalo mi je sumnjivo tek kad nisam mogla doći do papira koji dokazuju da sam u braku s njim - uzrujano je govorila Sandra. Kako joj je obećao pravo vjenčanje kod matičara, nisu koristili kontracepciju. Ipak, sve te godine nije uspjela ostati trudna, a liječnički pregledi, tvrdi Sandra, upućivali su na to da je zdrava, dok Murati nije obavio pregled kod liječnika.

Murati tvrdi da je Sandru “isplatio”.

- Svjedoci su dogovorili da u slučaju rastave tog duhovnog braka moram isplatiti Sandri 13 zlatnika, pri čemu je vrijednost svakog zlatnika 300 eura. Kad smo se razišli, to sam i učinio isplativši joj novac u nekoliko navrata - rekao je ugostitelj u iskazu. Oni koji poznaju sestre i ugostitelja tvrde da im je imućni rovinjski ugostitelj bio klasični sponzor, ali ne i jedini jer ih se moglo vidjeti samo po restoranima, kafićima i buticima gdje su se, iako nezaposlene, doslovce razbacivale novcem.

- One ništa nisu radile, a imale su sve. Plaćao sam im sve i svašta, a one su mi ovako uzvratile - rekao je Zijo nakon što su blizanke uhićene. Sandru je vodio na egzotična putovanja, između ostalog i u Istanbul gdje su gledali vjenčanice za nju.

- Na kraju smo kupili jednu deku i brdo cipela za Muratija - prisjetila se Sandra putovanja. Tvrdi da se, dok su bili u vezi, Murati bavio mutnim poslovima te da je stalno mislio da ga netko prati.

- Tražio je od mene da zapisujem registarske oznake automobila oko zgrade, a potom ih je provjeravao kod prijatelja u policiji. Čak je od mene tražio da prva siđem iz stana, sjednem u auto i pokrenem ga, očito iz straha da mu netko nije postavio bombu. Sve sam to radila jer sam ga voljela - rekla je na sudu. U ispadu ljubomore 2011. Murati ju je, tvrdi, istukao jer je pozdravila prijatelja. Njena sestra Marija tada je bila s njom i pokušala joj pomoći. Dok je Sandra to prepričavala na sudu, Mariji je pozlilo.

- Bojala sam se prekinuti s njim jer mi je prijetio pištoljem kod jedne šume u području Vrsara te rekao da će me ubiti i da me nitko neće naći - kroz suze je govorila Sandra.

Sudac Zdravko Garić je na ročištu u petak odbio prijedlog obrane da pusti blizanke da se brane sa slobode. Prihvatio je njihov prijedlog da se pribave izlisti te napravi vještačenje telefonskih poziva i SMS-ova, no samo za mobitele Sandre i Marije te njihove majke.

Heroj Grada
Komentari.