Odlična promocija za vrijeme Super Bowla - SVI HOĆE NA ODMOR U HRVATSKU
Objavljeno: 06.02.2015. \\ Događaji. \\ Rovinj. \\ 2220 pregleda \\ likes 0 comments 0

Treneri ekipa koje su igrale finale Super Bowla, najgledanijeg sportskog događaja u SAD-u i trećeg najgledanijeg sportskog događaja na svijetu, imaju hrvatsko porijeklo, a Hrvatska turistička zajednica (HTZ) tu je činjenicu odlično iskoristila za dodatnom promocijom naše zemlje. Prilika je prepoznata na inicijativu direktorice Predstavništva HTZ-a za Sjevernu Ameriku, Ine Rodin, a Glavni ured HTZ-a na čelu s direktorom Ratomirom Ivičićem donio je brzu odluku te je tako kreirana mini kampanja u sklopu koje je treneru pobjedniku finala ponuđen odmor u Hrvatskoj.

„Sve se odvijalo jako brzo i zaista smo bili maksimalno proaktivni. Osim što smo ostvarili ogromnu promociju naše zemlje na američkom tržištu, dodatno veseli činjenica što je sustav HTZ-a pokazao organiziranost i suradnju između predstavništva i Glavnog ureda. Kada se u obzir uzme činjenica da 30 sekundi reklame za vrijeme trajanja Super Bowla košta oko 4,5 milijuna dolara, jasno je koliko je ova akcija vrijedna i značajna za hrvatski turizam“, rekao je direktor Ivičić, dodavši kako su u kampanji važnu ulogu imale i društvene mreže.

Budući da je na američkom tržištu Twitter jedna od najpopularnijih društvenih mreža, Glavni ured HTZ-a se ovih dana više fokusirao na američku vremensku zonu i navedenu društvenu mrežu. Osim putovanja za trenera pobjedničke momčadi, osmišljena je i dodatna mini kampanja na Twitteru, odnosno nagradna igra #SuperBowlCroatia koja uključuje putovanje u Hrvatsku za dvije osobe. Bitno je istaknuti kako je ovo prvi iskorak na Twitteru ciljano na američko tržište. Reakcije su i više nego pozitivne, kao i statistika proizašla iz ove mini kampanje HTZ-a.

„Sustav HTZ-a je napravio odličan posao jer je Hrvatska kao turistička destinacija ovih dana bila česta tema u američkim medijima. Naime, članak koji je tijekom vikenda objavljen na Forbesu ima procijenjenu editorialnu vrijednost od 3,5 milijuna dolara, a sam članak je bio najčitaniji u navedenom vikendu s više od 45 tisuća pregleda. Rezultat svega je i više od tisuću novih Twitter followera, a naši su postovi do ponedjeljka ujutro prikazani 1.525,079 puta, zbog čega su pohvale stigle i iz ureda navedene društvene mreže za vrlo uspješnu kampanju HTZ-a koja je odličan primjer real time marketinga“, zaključio je direktor Ivičić.

HTZ je već uputio čestitke treneru Belichicku, kao i poziv da se javi u ured Predstavništva u New Yorku, a daljnju komunikaciju će voditi direktorica Ina Rodin.

Heroj Grada
Komentari.