Očišćene Rovinjske plaže uz slogan Aikido borilačke vještine
Objavljeno: 20.07.2014. \\ Sport. \\ Rovinj. \\ 1280 pregleda \\ likes 0 comments 0

Očišćene su Rovinjske plaže uz slogan Aikido borilačke vještine ‘Aikido znaći čuvati mir u svijetu kroz jedino čestito stvaranje, zaštitu i uzdizanje svih živih bića i prirode’.

Tako je ove subote Aikido klub Rovinj (link za web stranicu) pokrenuo ekološku akciju čišćenja Rovinjskih plaža od ‘Cisterne’ pa sve do ‘Paluda’. Prikupljeno je sveukupno pola tone raznog otpada. Eko-akciji su prisustvovali članovi kluba, sa puno volje i želje za ‘borbu’ protiv smeća. Turisti na plažama su vrlo pozitivno pozdravili inicijativu te su se i aktivirali u čišćenju.

‘Ekološki su problemi primjer kako je čovjek vrlo često navjeći neprijatelj i problem samom sebi, tako ovom akcijom želimo bar malo pridonijeti odgoju ekološki osviještenih mladih ljudi’ izjavio je Predsjednik kluba Josip Mihovilović.

Naravno kao i uvijek, na kraju akcije upriličeno je zajedničko druženje svih uz dobro jelo, piće i kupanje.

Ekološka akcija organizirana je u suradnji sa: - Komunalnim servisom Grada Rovinj - Turističkom zajednicom Grada Rovinja

Interesantno je napomenuti kako poznati Aikido majstor te glumac Steven Seagal, često naglašava da je jedan od najvažnjih njegovih filmova baš ‘On Deadly Ground‘ koji opisuje problem ekologije u svijetu (u prilogu dio filma).

Heroj Grada
Komentari.