Novi Rovinjski rekord: U Rovinj do sada pristiglo više od 100 tisuća gostiju
Objavljeno: 13.06.2014. \\ Rovinj. \\ 1550 pregleda \\ likes 0 comments 0

Nakon izuzetno dobrog travnja, čemu je najviše doprinio Red Bull Air Race, u svibnju je zabilježen značajan podbačaj, ali je to zahvaljujući povoljnom rasporedu vjerskih praznika već nadoknađeno u prvih desetak dana lipnja.

U ovu turističku sezonu ušli smo ranije nego obično i sa puno optimizma. Predsezona je bila rekordna, booking je veoma dobar pa na kraju očekujemo prebačaj dobrih lanjskih ostvarenja za oko 3 posto, kako smo i planirali, odnosno oko 3.280.000 noćenja. To je izjavila direktorica Turističke zajednice grada Odete Sapač na konferenciji za medije, održanoj u četvrtak 12. lipnja.

Od početka ove godine do 11. lipnja u Turističkoj zajednici je registrirano 18 posto više dolazaka gostiju, ili 102.423, koji su ostvarili 426.376 noćenja, ili za 4 posto više nego lani u istom razdoblju.

U novu turističku sezonu Rovinj je ušao sa novouređenom plažom Lone, obnovljenim objektima i zabavnim sadržajima u naselju Villas Rubin i obnovljenoj prometnici prema naselju Amarin. U tijeku je rekonstrukcija preostalog dijela ceste Rovinjsko Selo –Rovinj, što stvara poteškoće u prometu i izaziva ljutnju i domaćih vozača i gostiju, ali će to potrajati još samo tri dana kada će cesta biti otvorena u punom profilu. Također se odvijaju radovi na velikom kružnom toku kod Turnine i oni će potrajati nešto duže, ali neće stvarati poteškoće vozačima.

Direktorica Turističke zajednice je istakla da Rovinj raspolaže sa oko 33.000 turističkih ležajeva, od čega 23 posto otpada na privatni smještaj koji posljednjih godina doživljava veliki rast. Danas u privatnim sobama, apartmanima i kućama za odmor ima 7.742 ležajeva za turiste. Kako je ulaskom u Europsku uniju prestala obveza prijavljivanja Policiji gostiju sa područja Europske ekonomske zajednice privatni iznajmljivači su ih mahom prestali prijavljivati i u Turističkoj zajednici, što je pogrešno i kažnjivo. Stoga je Turistička zajednica u suradnji sa Policijom upriličila seminar sa vlasnicima turističkih agencija na kojem su ih upozorili na tu obvezu. Osim toga na adresu 1.400 privatnih iznajmljivača poslana su pisane upute pa oko toga ne bi trebalo više biti nejasnoća i nesporazuma.

Uz izuzetno lijepo vrijeme i brojna kulturna i zabavna događanja tijekom lipnja doprinijet će daljem povećanju broja gostiju. U nedjelju 15. lipnja održava se tradicionalna Rovinjska regata, 19. lipnja počinje BaRoMus – Ferstival barokne glazbe, 20. lipnja na Trgu rivijera kreću Summer Sensual Days kao uvod u tradicionalni Salsa festival od 23. do 30. lipnja pa će Rovinj deset dana plesati u ritmu latino glazbe. Tu su i razna likovna događanja, večeri rovinjske tradicije, vožnje barkama u povorci batana i razna druga događanja tako da turistima ni u preostalih dvadesetak lipanjskih dana neće nedostajati zabave, poručuju iz Grada.

Heroj Grada
Komentari.