Najbolji svjetski piloti jedva čekaju spektakl u Rovinju!
Objavljeno: 29.04.2015. \\ Događaji. \\ Rovinj. \\ 1236 pregleda \\ likes 0 comments 0

Počelo je odbrojavanje do Red Bull Air Racea - najbržeg avijatičarskog natjecanja na svijetu - koje će se održati u Rovinju 30. i 31. svibnja 2015. godine. Prekrasni turistički dragulj Jadranske obale Rovinj tako će opet ugostiti najbolje svjetske pilote. Spektakl je zajamčen, a slika iz Rovinja obići će cijeli svijet.

Nema sumnje kako će i ove godine velik broj ljudi uživo svjedočiti ovom spektaklu, a s obzirom na termin moguće je kako će biti oboren rekord od 50.000 gledatelja iz 2014. godine. Riječ je o trećoj utrci Svjetskog prvenstva, a nema sumnje kako je ovo još jedna sjajna reklama za Hrvatsku te naravno Istru - koju će krajem svibnja uoči početka nove ljetne sezone pohoditi deseti tisuća turista.

Podsjetimo kako je Rovinj u kalendaru prvenstva zamijenio ruski Soči, gdje je utrka zbog organizacijskih i financijskih poteškoća otkazana.

'Pored svih prirodnih ljepota, te naravno sunca i mora, ono što želimo i gdje je moguć Rast je pred i post sezona. Eventi kao nedavo održani Tour of Croatia ili Red Bull Air Race su nam potrebni zbog razvoja turizma jer tako konkuriramo ne samo na Mediteranu nego na globalnom tržištu,' kazao je Darko Lorencin, ministar turizma.

Ovo Svjetsko prvenstvo okuplja najbolje svjetske pilote, koji uz kombinaciju brzine, preciznosti i vještine u potpunom motosportskom iskustvu, izuzetno brzim i okretnim avionima upravljaju između 25 metara visokih zračnih vrata.

Tiskovnoj konferenciji u Rovinju prisustvovali sui istarski župan Valter Flego, zatim gradonačelnik Rovinja Giovanni Sponza, član Uprave Adris grupe i predsjednik Uprave Maistre Tomislav Popović, izvršni direktor Red Bull Air Race Svjetskog prvenstva Erich Wolf te naravno dva hrabra pilota koja su Rovinj digla na noge prošle godine; Hannes Arch i Martin Sonka.

'Volimo ovdje letjeti iako je prostor nabijen, ali pogled na Rovinj je predivan i uživam u tom pogledu. Ove godine očekujem jako puno navijača iz moje Austrije koji vole Istru. Ovo je sport u kojem ima puno neočekivanih situacija i zato je tako atraktivan,' kaže Arch, a njegov kolega Sonka dodaje:

'Istra je jako popularna kod nas Čeha, a ja osobno jako često dolazim u Hrvatsku na odmor. Očekujem i puno navijača iz Češke koji će me doći bodriti.'

Svoj stav iznio je i izvršni direktor događaja Erich Wolf koji podsjeća:

'Odaziv navijača prošle je godine bio sjajan i slično očekujemo i krajem svibnja. Ovdje u Rovinju osim prelijepog grada i pogleda koji je veličansten imamo sjajne uvjete za ovakav događaj.'

Kalendar utrka za 2015.:

1. Abu Dhabi, UAE (13. i 14. veljače)

2. Chiba, Japan (16. i 17. svibnja)

3. Rovinj, Hrvatska (30. i 31. svibnja)

4. Budimpešta, Mađarska (4. i 5. srpnja)

5. Ascot, Velika Britanija (15. i 16. kolovoza)

6. Spielberg, Austrija (5. i 6. rujna)

7. Fort Worth, Teksas, SAD (26. i 27. rujna)

8. Las Vegas, Nevada, SAD (17. i 18. listopada)

Heroj Grada
Komentari.