Na Popolani više od 1.700 sudionika svih generacija
Objavljeno: 28.04.2014. \\ Događaji. \\ Rovinj. \\ 809 pregleda \\ likes 0 comments 0

Na ovogodišnjoj Popolani koju su zajedničkim snagama organizirali Sportski savez grada Rovinja, Maistra, Turistička zajednica i Grad Rovinj, bilo je više od 1.700 sudionika - od najmlađih građana grada svete Eufemije, do profesionalnih i amaterskih sportaša pristiglih iz cijele zemlje, ali i gostiju iz Italije, Slovenije, Austrije i Njemačke. Tijekom sva tri dana posebno su aktivni bili volonteri, kao i članovi Društva osoba s invaliditetom Rovinj, koji su na štandovima prodavali majice s amblemom Popolane i motom "Moje vrijeme". Sav prikupljeni novac namijenjen je organiziranju dnevnog boravka ovog humanitarnog društva.

PETAK

Ovu smotru mladosti, glazbe, sporta i plesa u četvrtak su otvorili mališani iz vrtića, predvođeni svojim tetama i animatoricama «Maistre», i učenici koji su se na trgu natjecali u raznim sportovima, kao i nezaobilazne mažoretkinje praćene Limenom glazbom.

SUBOTA

Subota je obilovala brojnim sportskim natjecanjima na moru i na kopnu.

NEDJELJA

Nedjelja je protekla u znaku desetog polumaratona na 21 kilometar i rekreativnom trčanju na pet kilometara. Sudjelovalo je 80 maratonaca iz raznih zemalja i 60 rekreativaca.

Trodnevna smotra sporta, muzike i plesa na gradskom trgu završila je na spektakularan način: s pozornice je zabubnjalo desetak bubnjara novopečene rovinjske škole za bubnjare. Uslijedila je demonstracija Aikido-a, a 8. Popolanu zatvorile su članice gimnastičkog kluba Roxanne i njihove gošće.

AIKIDO DEMONSTRACIJA:

Na kraju su za Milenijsku fotografiju svojim tijelima ispisali ime svoga grada kako bi se i Rovinj našao među gradovima koji su proslavili Međunarodni dan plesa.

Heroj Grada
Komentari.