Na naše će more ovaj tjedan stići oko 70 tisuća turista
Objavljeno: 27.04.2015. \\ Vaše vijesti. \\ Rovinj. \\ 917 pregleda \\ likes 0 comments 0

Oko 10 tisuća turista, ponajviše Slovenaca i Talijana, ovoga je vikenda u Rovinju posjetilo tradicionalnu Popolanu, manifestaciju posvećenu sportu, rekreaciji i zabavi.

Dobar je to uvod u tjedan u kojem se obilježava praznik rada kada tradicionalno na Poluotoku borave mnogi turisti. I ove će godine najviše biti Slovenaca zahvaljujući, uz ostalo, i odličnom rasporedu blagdana u toj zemlji te školskim praznicima, kaže direktor predstavništva HTZ-a u Ljubljani Goran Blažić.

Na naše će more ovaj tjedan stići oko 70 tisuća slovenskih turista, što je prvi veći ovogodišnji dolazak gostiju iz te zemlje. Više od polovice odmarat će se u Istri, a za prvosvibanjske praznike očekuje se i veći dolazak Talijana te gostiju iz ostalih zemalja. Turističke zajednice i gradovi bogatim su programom u Istru već ovoga vikenda privukli turiste. Booking je zasad zadovoljavajući i u kampingu. Mnogi će istarski kampovi primiti prve goste upravo ovaj tjedan, pa bojazni nema, kaže predsjednik Kamping udruženja Hrvatske Tihomir Nikolaš.

Heroj Grada
Komentari.