Istra u 2013. samo od turizma zaradila 18 milijardi kuna
Objavljeno: 01.04.2014. \\ Politika. \\ Rovinj. \\ 1575 pregleda \\ likes 0 comments 0

Danas je HNB izdala priopćenje u kojem stoji da je Hrvatska od turizma zaradila 7,2 milijarde eura, ili 54 milijarde kuna. Kako Istra čini jednu trećinu turizma, zarada koju je Istra ostvarila iznosi 2,4 milijarde eura ili 18 milijardi kuna.

Ministar turizma Darko Lorencin(IDS) izrazio je zadovoljstvo zbog pet postotnog rasta zarade od turizma.

-Prošlogodišnji prihodi od turizma premašili su 7 milijardi eura zbog čega sam izuzetno zadovoljan jer pokazuju jasan smjer razvoja turizma Republike Hrvatske. Rast prihoda od turizma dokaz su kako je ponuda i usluga turističkog sektora sve raznovrsnija, bogatija i kvalitetnija, što se naravno pozitivno odražava i na konkurentnost Hrvatske na svjetskoj turističkoj sceni. Ostvareni financijski rezultati u skladu su sa ambicioznim planovima i ciljevima Strategije razvoja turizma, a uz ovakav tempo rasta, uvjeren sam kako će Hrvatska do 2020. godine zaista biti pri vrhu najtraženijih turističkih destinacija u svijetu, rekao je ministar turizma Darko Lorencin te dodao kako velika očekivanja ima i od turističke 2014. godine, posebice u svjetlu svih planiranih aktivnosti i mjera koje se odnose na razdoblje pred i posezone.

Ovo je još jedan pokazatelj koliko Istra zarađuje za maticu domovinu, a svi znamo da se mrvice vraćaju u Istru kroz državne investicije. Još jedan razlog da Istra što prije dobije status autonomne regije koja će imati slobodu upravljanja svojim financijama i svojim razvojem.

Heroj Grada
Komentari.