Istarska županija smanjila plaće, ušteda od 3,5 do 4 milijuna kuna
Objavljeno: 31.03.2014. \\ Politika. \\ 707 pregleda \\ likes 0 comments 0

Danas je u sjedištu Istarske županije potpisan drugi aneks Kolektivnog ugovora državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske. Aneks su potpisali istarski župan Valter Flego i predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske Boris Pleša.

Potpisivanjem ovog aneksa Kolektivnog ugovora smanjuje se osnovica plaće sa 3900 na 3500 kuna za 188 zaposlenika Istarske županije, a ukupna je ušteda između 3,5 i 4 milijuna kuna.

Istarski župan Valter Flego poručio je „kako se ovim smanjenjem osnovice plaće od 11%, te uštedama na još nekoliko stavki Kolektivnog ugovora, štedi između 3,5 i 4 milijuna kuna što će se na sljedećem rebalansu proračuna preusmjeriti u razvitak županije.“

Ovim potpisanim aneksom Istarska županija došla je na 18% izdataka za plaće iz proračuna, što se uklapa u odredbu Vlade da izdaci za plaće moraju biti maksimalno 20% proračuna. Valter Flego je najavio kako će odredbu za reguliranje plaća dobiti i sva trgovačka društva i agencije u vlasništvu županije.

Heroj Grada
Komentari.