Gradonačelnik Rovinja Giovanni Sponza primio državno priznanje Republike Italije
Objavljeno: 10.04.2014. \\ Politika. \\ Rovinj. \\ 967 pregleda \\ likes 0 comments 0

ROVINJ – Gradonačelnik Rovinja i saborski zastupnik IDS-a Giovanni Sponza danas je primio izuzetno ugledno državno priznanje Republike Italije „Ordine della Stella d'Italia“ – Red zvijezde Talijanske republike, s počasnom titulom „Ufficiale“.

Državno priznanje gradonačelniku Rovinja uručio je u ime predsjednika Republike Italije, Generalni konzul Republike Italije u Rijeci g. Renato Cianfarani. Zahvalivši se na uručenom priznanju. gradonačelnik Rovinja je izjavio da mu je osobita čast primiti takvo priznanje.

- Primam ga u ime svih generacija rovinjskih ljudi koji su težili uzajamnom poštovanju i suživotu, koji su na tome svakodnevno radili na način da je njihov rad bio primijećen i uvažavan kako kod njihovih bližnjih, kod njihovih susjeda i općenito kod sugrađana u cjelini.

- Podrediti svoj put promicanju onih ponajboljih ljudskih vrednota, vrline su koje su krasile brojne znane i neznane ljude ovog grada, kazao je gradonačelnik Rovinja Giovanni Sponza te je nadodao: - Zahvaljujući njihovim naporima mi danas imamo Grad koji može biti primjer i daleko razvijenijim društvima no što je naše. Zajedno smo doprinijeli stvaranju jednog od najzanimljivijih podneblja na Mediteranu, istarskog podneblja, u kojemu se pažnja također pridaje zaštiti i vrednovanju specifične multikulturalnosti i multietničnosti Istre.

- Priželjkujem osobito nakon punopravnog članstva Hrvatske u Europsku uniju da će te etičke norme i pravila ponašanja civiliziranog društva poput humanosti, zajedništva, tolerancije, kulture dijaloga - koja jesu temeljna demokratska načela, naći svoje mjesto u cijeloj našoj državi i široj regiji, naglasio je Giovanni Sponza zaključivši da je to izuzetno važno zbog samih ljudi!

Priznanje koje se dodjeljuje za posebne zasluge u promicanju prijateljstva i suradnje između Italije i drugih država uručeno je u prisustvu istarskog župana Valtera Flega, zamjenica župana Viviane Benussi i Giussepine Rajko, saborskog zastupnika i predsjednika Talijanske unije Furija Radina, predsjednika Izvršnog odbora TU-a Maurizija Tremula, predstavnika Narodnog sveučilišta iz Trsta te brojnih rovinjskih gradskih vijećnika i predstavnika rovinjske talijanske zajednice.

Heroj Grada
Komentari.