Gradonačelnik Rovinja: Dok je političara poput Kajina, nikad nećemo izaći iz krize
Objavljeno: 24.08.2014. \\ Politika. \\ Rovinj. \\ 1449 pregleda \\ likes 0 comments 0

GRADONAČELNIK Rovinja Giovanni Sponza pozvao je predsjednika Istarskih demokrata Damira Kajina da u roku od 24 sata kaže imenom i prezimenom tko su osobe za koje je jučer ustvrdio da su tražile novac da bi negrađeviskom zemljištu u Rovinju bio vraćen status građevinskog.

"Dok je političara poput Kajina, Hrvatska nikada neće izaći iz teške gospodarske krize u kojoj jest, a ono što je još važnije, neće izaći iz krize morala. Ja osobno o navedenim tvrdnjama nemam nikakvih saznanja. Stoga, očekujem da najkasnije u roku od 24 sata Kajin izađe s imenima i prezimenima osoba koje su, prema njegovim navodima, činile inkriminirane radnje", navodi Sponza u današnjem reagiranju na jučerašnju Kajinovu konferenciju za novinare, a Kajinove izjave ocjenjuje besmislenima.

"Ujedno poručujem Kajinu da, što se mene osobno tiče, nije vrijedan tužbe. Naime, trud vrijeme i novac za ovo potonje daju se pametnije i korisnije utrošiti u rješavanje životnih pitanja jedne zajednice", kaže rovinjski gradonačelnik u priopćenju kojim reagira na Kajinove izjave.

Prije nekoliko mjeseci, podsjeća Sponza, "a svi se mi u Rovinju toga dobro sjećamo", Kajin je održao konferenciju ispred tvornice Mirna. "Rezultat tih aktivnosti jest da je Mirna izgubila izvoznički broj, a te njegove neodgovorne radnje dovele su do toga da je zatražen postupak stečaja nad Mirnom. Toliko o (ne)odgovornosti i (ne)odgovornom ponašanju prema građanima Istre. Držim da je vrijeme da Kajin više prestane s objedama i praznim insinuacijama i da konačno izađe sa konkretnim dokazima, jer istarska javnost i istarski građani zaslužuju toliko poštovanja“, zaključuje gradonačelnik Rovinja Giovanni Sponza.

Predsjednik Istarskih demokrata i saborski zastupnik Damir Kajin jučer je izjavio da je "Istra pretvorena u špilju razbojničku" te da stoga ne čudi da nema relevantnih investicija. Ustvrdio je da je brat bivšeg izraelskog predsjednika Shimona Peresa 2000-ih odustao od namjere da kupi zemljište od jedne građanke Rovinja kad je od njega bilo zatražileno 600 tisuća eura da bi zemljište ponovno dobilo status građevinskog, koji je izgubilo denacionalizacijom.

Heroj Grada
Komentari.