Grad Rovinj: Nismo zabranili skupljanje plastičnih boca!
Objavljeno: 01.02.2017. \\ Vaše vijesti. \\ Rovinj. \\ 6950 pregleda \\ likes 0 comments 0

Grad Rovinj ipak nije postao prvi hrvatski grad u kojem je zabranjeno sakupljanje povratne ambalaže iz kontejnera. Odluka donesena na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Gradskog Vijeća usmjerena je prvenstveno na neovlašteno sakupljanje otpada na kojeg se žale mnogobrojni građani Rovinja.

Gradsko vijeće grada Rovinja na posljednjoj je ovogodišnjoj sjednici izglasalo novu odluku o komunalnom redu. Nakon sjednice brojni su hrvatski mediji prenijeli vijest kako je Rovinj donio odluku o zabrani sakupljanja plastičnih boca, što je izazvalo brojne kritike i negodovanje javnosti.

No, pročelnica Ureda Gradskog Vijeća i gradonačelnika, Maria Črnac Rocco, demantira da je takva odluka donesena. „Nije donijeta nikakva odluka o zabrani sakupljanja plastičnih boca. Vijest je iskonstruirana od strane novinarke Glasa Istre. Donijeta je Odluka o komunalnom redu u kojem se u jednom članku (čl. 59) govori o otpadu, ali se nigdje ne spominju plastične boce“.

Donesena odluka je prvenstveno usmjerena na neovlašteno sakupljanje otpada, što je usmjereno protiv organiziranih sakupljača otpada (metala, željeza, itd.) po raznim gradskim naseljima, a na to stižu brojne pritužbe građana, poručuju iz Grada.

Potrebiti građani koji preživljavaju sakupljanjem povratne ambalaže neće se smatrati neovlaštenim sakupljačima te oni neće biti kažnjeni od strane komunalnih redara. „Odredba je usmjerena na organizirano prikupljanje, sortiranje i razvrstavanje otpada, a ne na pojedince koji prikupe po neku odbačenu plastičnu bocu“, kazala je Črnac Rocco. (E.Z.)

Heroj Grada
Komentari.