Grad Rovinj domaćin jubilarne 100-te sjednice Svjetske turističke organizacije
Objavljeno: 27.05.2015. \\ Događaji. \\ Rovinj. \\ 1342 pregleda \\ likes 0 comments 0

Grad Rovinj je domaćin jubilarne 100-te sjednice Izvršnog vijeća Svjetske turističke organizacije (UNWTO), koja počinje u srijedu, 27. svibnja. Rovinj će tom prilikom ugostiti 200-ak sudionika, odnosno 40-ak delegacija iz cijeloga svijeta, među kojima je glavni tajnik UNWTO-a Taleb Rifai. Ovo je veliko priznanje za Rovinj, ali i za Istru gdje će čelni ljudi Svjetske turističke organizacije pored službenog djela obilaziti i mnoge gradove i manifestacije u Istri. Osim glavnog tajnika Rifaia sjednici će prisustvovati eminentni gosti s područja turizma, državni tajnici te ostali turistički čelnici i stručnjaci.

Domaćin događaja je ministar turizma Darko Lorencin koji je povodom nadolazeće stote jubilarne sjednice ustvrdio:

- Biti domaćin ovako velikog događaja zaista je iznimna čast i priznanje našoj zemlji koje nam je pružila Svjetska turistička organizacija, odnosno članice koje su nas odabrale. Rovinj će ovih dana ugostiti brojne turističke čelnike i stručnjake iz cijeloga svijeta koji će tijekom nekoliko dana imati prilike upoznati dio ljepota Hrvatske, odnosno Istre i to će biti odlična prilika za promociju naše zemlje, kazao je ministar Lorencin dodavši:

- Priprema događaja odvijala se na vrlo visokoj razini i vjerujem da ćemo opravdati dobiveno povjerenje te svima pokazati zašto je Hrvatska posljednjih nekoliko godina jedno od najtraženijih turističkih odredišta među turistima iz cijeloga svijeta, zaključio je ministar turizma Darko Lorencin. Glavni tajnik Svjetske turističke organizacije Taleb Rifai kazao je kako su zbog posebnosti koje posjeduje Istra, odabrali baš Rovinj za domaćina 100-te jubilarne sjednice. Rifai je izjavio:

- Hrvatska je vodeća turistička destinacija i zemlja kojoj je razvoj turizma među prioritetima. Vrlo smo zadovoljni što ćemo ovom povijesnom okruženju održati 100. sjednicu Izvršnog vijeća UNNWTO-a te vjerujemo da će rezultati susreta biti uvelike inspirirani uspješnom pričom o turizmu Hrvatske.

Na sjednici će se raspravljati o glavnim prioritetima organizacije u naredne dvije godine te pregledati glavni izazovi i mogućnosti turističkog sektora u vremenu u kojem se rast i razvoj turizma nastavlja unatoč mnogim izazovima.

Izvršno vijeće Svjetske turističke organizacije (UNWTO) izabralo je Rovinj za domaćina na sjednici u španjolskom Santiago de Composteli, u lipnju 2014. godine, a Hrvatska se za domaćinstvo natjecala u društvu Egipta i Jamajke. Hrvatska je članica UNWTO-a od 1993. godine.

Heroj Grada
Komentari.