FINA pokrenula stečaj Mirne Rovinj
Objavljeno: 24.03.2014. \\ Politika. \\ Rovinj. \\ 737 pregleda \\ likes 0 comments 0

Financijska agencija (Fina) podnijela je zahtjev za pokretanjem stečajnog postupka, nad tvornicom za preradu ribe Mirna d.d. iz Rovinja. Ovaj zahtjev uslijedio je nakon što je Fina krajem veljače donijela rješenje o obustavi predstečajne nagodbe, te time formalizirala odluku Ministarstva financija sa zadnjeg ročišta predstečajne nagodbe.

Naime, na zadnjem ročištu, održanom 13. veljače, predstavnik Ministarstva financija glasao je protiv usvajanja plana predstečajne nagodbe, te je time Mirna gurnuta prema stečaju.

Kako se navodi u obrazloženju zahtjeva za pokretanjem stečajnog postupka, 25. veljače 2014. godine obustavljen je postupak predstečajne nagodbe iz razloga što je protekao rok od 120 dana od dana otvaranja postupka, kao i iz razloga što plan financijskog restrukturiranja nije prihvaćen od potrebne većine vjerovnika.

"Budući da postoje razlozi za otvaranje stečajnog postupka, odnosno dužnik ima evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u razdoblju dužem od 60 dana, Financijska agencija u zakonskom roku podnosi prijedlog za pokretanje stečajnog postupka", navodi se u obavijesti.

Heroj Grada
Komentari.