Do konca godine moguća i četiri milijuna noćenja
Objavljeno: 20.08.2017. \\ Vaše vijesti. \\ Rovinj. \\ 4112 pregleda \\ likes 0 comments 0

ROVINJ – Turistička zajednica grada Rovinja očekuje da bi Rovinj do konca godine mogao ostvariti oko četiri milijuna noćenja, što je znatno više usporedi li se prošlogodišnji rezultat od 3,4 milijuna noćenja. Iz Turističke zajednice poručuju da je od početka godine do 14. kolovoza u Rovinju registrirano 2.646.996 noćenja s 444,456 dolazaka, što je 14 posto više u odnosu na lani u istom periodu. Procjenjuju da će slijedom kretanja broja gostiju tri milijuna noćenja ostvariti 14 dana ranije u odnosu na prošlu godinu.

Na upit novinara postoji li tajna destinacijskog uspjeha i zbog čega je Rovinj prava destinacija za ljetni odmorišni turizam, gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga je odgovorio:

- Iznimno smo ponosni na dosadašnje rezultate u turističkom prometu, bilo da je riječ o dolascima ili noćenjima gostiju. No, bez lažne skromnosti, očekivali smo povećanje ukupnog broja noćenja, iako ta četiri milijuna koji nam se smiješe znače iznimnu i respektabilnu brojku koja je opet rezultat zajedničkog rada i sinergije Grada, Turističke zajednice, turističkih poduzeća i svih građana.

- Također, želim istaknuti i da su iz godine u godinu ulaganja u turizam sve značajnija i važnija, kao i sama strategija razvoja za koju se Rovinj opredijelio i koja je rezultat pažljivog i održivog prostornog planiranja, kao i suradnje s jakim turističkim sektorom, prije svega s Maistrom i Valaltom. Riječ je, naime, o zajedničkom promišljanju vezanom za održivi razvoj i očuvanje okoliša koje će i ubuduće biti u fokusu našeg zajedničkog interesa i zaštite Rovinja od prekomjerne turističke eksploatacije, kaže dr. Paliaga, koji navodi da se već danas razmišlja o sljedećoj sezoni.

- A da se na lovorikama ne spava dokaz je da već danas razmišljamo o narednoj turističkoj sezoni za koju pripremamo nekoliko projekata u komunalnom redu, parkiranju i prometnom uređenju grada, koji bi nam trebali pomoći u boljem i sigurnijem upravljanju ovako velikim turističkim brojkama. Naime, razvoj našeg grada temeljen je na turizmu i turističkom razvoju i vezano za tu činjenicu donosit će se održive gradske odluke koje ni nam svima trebale olakšati suživot s turistima, dodaje Paliaga.

O čemu se, zapravo, radi?

- Dakle, jačanje posezone i predsezone bit će jedan od prioriteta i to kroz nove ugostiteljske, smještajne i sportske sadržaje i kapacitete, do izgradnje golf terena, ne bi li se turistički promet u narednim godinama „razvukao“ kroz više mjeseci s istim, odnosno većim brojkama. Konkretno, u slučaju Grada to znači i nova prostorno-planska rješenja, promišljanje o zelenim pojasu oko građevinskog područja Rovinja, a sve s ciljem sprječavanja prekomjerne izgrađenosti i apartmanizacije. Dakle, rezultat ovako uspješne sezone svakako ne smije postati platforma za dodatno širenje kapaciteta i izgradnju apartmana, već je naglasak na kvaliteti i pojačanju sadržaja.

Heroj Grada
Komentari.