Dioničari Adrisa danas odlučuju o sudbini TDR-a
Objavljeno: 20.01.2015. \\ Politika. \\ Rovinj. \\ 1916 pregleda \\ likes 0 comments 0

Danas u 14 sati u Rovinju počinje skupština na kojoj će dioničari odlučiti o budućnosti TDR-a, odnosno Adrisa. Tada će se utanačiti smjernice koje bi trebale utvrditi hoće li TDR nastaviti samostalno poslovanje, kao i do sada, ili će se spojiti sa sličnim tvrtkama ili će se prodati. Oni su taj posao formalno nazvali donošenje Odluke o strateškom restrukturiranju dijela imovine tvrtke na način da se preispitaju strateške opcije, uključujući i prodaju i prijenos dijela imovine Adrisa.

Ukoliko dioničari Adrisa danas prihvate ponuđeni prijedlog započet će proces traženja mogućeg partnerstva za TDR. Iz Adrisa najavljuju da će po okončanju procesa, a s obzirom da su moguće i vlasničke promjene, skupština dioničara još jednom odlučivati o prihvatljivosti ponuđenog rješenja kojeg će dioničarima podnijeti Uprava.

Zahtjev je Uprave Adrisa dioničarima da na skupštini, pri donošenju odluka iz svoje nadležnosti osobito imaju u vidu socijalnu odgovornost za zaposlenike, odnosno da svaka odluka koja se donese o TDR-u obvezno znači i zadržavanje proizvodnje u Kanfanaru, te da, i materijalno i vrijednosno, bude u funkciji daljnjeg rasta i razvoja Adris grupe.

Heroj Grada
Komentari.