BBC u Istri snima epizodu turističke serije Gateways
Objavljeno: 05.06.2014. \\ Događaji. \\ 879 pregleda \\ likes 0 comments 0

Televizijska ekipa koja radi za sjevernoirsku podružnicu BBC-a ovog tjedna u Istri snima epizodu turističkog serijala "Gateways", koja se prikazuje na kanalu BBC One Northern Ireland i RTE One. Prva nezaobilazna etapa snimanja po Istri koje će trajati sve do 10. lipnja bila je Pula, i to naravno u Areni.

"Gateways" je emisija o putovanjima, a smatramo da naši gledatelji još uvijek nisu dovoljno upoznali Istru, zato smo im htjeli prikazati kako ta regija zaista izgleda. Naši voditelji će putovati diljem Istre i sudjelovati u različitim aktivnostima - posjetit ćemo plaže, razne male gradiće i pokušati ih prikazati našim gledateljima u što boljem svjetlu. Već smo snimali u Hrvatskoj, no ovo je prvi put da smo u Istri. Prve impresije su više nego pozitivne: Istra je prekrasna, a kada smo stigli iz kišne Irske, ovdje nas je dočekalo sunce. Pula je također prekrasan grad, a iako to može zvučati otrcano, moram priznati i da imate sjajno more, kazala je O'Mahony sa BBC-a.

Dodala je i da će emisija koju snima biti emitirana tek početkom sljedeće godine. - Irci će tako u zimskim danima, dok je oko njih hladnoća moći uživati u sunčanim prizorima s vašeg poluotoka i uvjerena sam da će ih to potaknuti da vas posjete, zaključila je O'Mahoney.

Boravak ekipe BBC-a u Istri organizira predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Londonu u suorganizaciji s Glavnim uredom HTZ-a i sustavom turističkih zajednica.

Od njega doznajemo da se u Puli osim amfiteatra snima i Aquarium, Zlatna vrata i neizbježni James Joyce te nova pulska atrakcija - Svjetleći divovi. Valja napomenuti i da je ekipa u Istru došla zahvaljujući i novoj sezonskoj liniji niskotarifnog zračnog prijevoznika Aer Lingus iz Dublina za Pulu koja traje od travnja do jeseni.

Sljedećih dana ekipa BBC-a posjetit će još i Brijune, Grožnjan, Livade, Rovinj i Kamenjak. Cilj TZ-a Istre je novinare upoznati s gastro-enološkom istarskom ponudom, s naglaskom na pršut, tartufe, maslinovo ulje i vina, o čemu će također govoriti u epizodi koju će snimati.

Za njih su predviđeni i izleti brodom, safari, izrada batane, sportovi na vodi te brojne druge aktivnosti koje će ekipa "Gatewaysa" također prenijeti svom gledateljstvu. Na mrežnom portalu emisije navodi se da "Gateways" prikazuje najbolje što jedna destinacija može ponuditi, mjesta do kojih je lako stići i nisu predaleko.

Svaku epizodu na kanalu BBC One Northern Ireland prati više od sto tisuća gledatelja, a na kanalu RTE One njih oko 350 tisuća.

IZVOR: Glas Istre

Heroj Grada
Komentari.